BRK susţine lichiditatea acţiunilor Antibiotice prin începerea activităţii de Market Maker al Emitentului

G.B
Piaţa de Capital / 18 mai 2021

BRK susţine lichiditatea acţiunilor Antibiotice prin începerea activităţii de Market Maker al Emitentului

Antibiotice (ATB), unul dintre cei mai longevivi producători români de medicamente, va beneficia din 18 mai de serviciile de market maker al emitentului oferite de BRK Financial Group (BRK), broker Bursa de Valori Bucureşti (BVB). BRK este primul market maker pentru Antibiotice şi va susţine creşterea lichidităţii pentru acţiunile ATB, listate la BVB din aprilie 1997, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Antibiotice a dovedit ingeniozitate şi adaptabilitate de-a lungul timpului şi este una dintre companiile de referinţă atât în piaţa farmaceutică pentru consumatorii finali, precum şi pe piaţa de capital pentru investitori. Ne bucură atenţia pe care Antibiotice o acordă investitorilor şi evoluţiei propriilor acţiuni la bursă. Creşterea lichidităţii este direct proporţională cu creşterea interesului investitorilor, aceste două elemente fiind interdependente. Activitatea de market maker al emitentului este una dintre facilităţile pe care bursa o pune la dispoziţie pentru îmbunătăţirea lichidităţii. Ne bucurăm să avem deja zece instrumente financiare pentru care operaţiuni de market making sunt implementate cu succes", a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti.

"Parteneriatul cu BRK Financial Group este o etapă importantă în raport cu obiectivul nostru de îmbunătăţire a lichidităţii, minimizarea volatilităţii şi creşterea performanţei acţiunii, pentru a crea valoare pentru acţionari şi a atrage noi investitori. Antibiotice este cea mai importantă companie farmaceutică cu capital românesc, iar maturitatea echipei, ghidarea activităţilor după planuri manageriale sustenabile şi respectarea strictă a procedurilor de operare reprezintă garanţia dezvoltării sale durabile. Dublarea cifrei de afaceri în următoarea perioadă reprezintă o ţintă predilectă, iar expansiunea internaţională este cu siguranţă cel mai important demers al acţionarilor companiei. Bineînţeles că ţinta noastră o reprezintă creşterea profitabilităţii afacerii. Această creştere o realizăm în primul rând prin investirea periodică a profitului în dezvoltarea produselor, cercetarea aplicativă, parteneriate durabile", a declarat Ioan Nani, Director General Antibiotice.

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestată de BRK Financial Group în baza unui contract semnat cu Antibiotice.

"Dacă în urmă cu 24 de ani asistam compania Antibiotice să se listeze la BVB, astăzi adăugăm acţiunile ATB în portofoliul nostru de clienţi pentru care derulăm operaţiuni de market making şi vom cota cu un volum de minim 200.000 de acţiuni ATB (atât pe sensul cumpărare, cât şi pe sensul de vânzare) la un spread de maxim 3%, dar obiectivul nostru intern este să cotam cu un spread mediu în jurul valorii de 1,5%. Sperăm că demersurile noastre să se concretizeze într-o creştere a lichidităţii acţiunilor ATB, în linie cu evoluţia lichidităţii altor emitenţi care au încheiat cu BRK Financial Group un parteneriat în cadrul programului Market Makingul Emitentului şi mulţumim coompaniei pentru încrederea acordată", a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

BRK devine astfel market maker al emitentului pentru opt instrumentele financiare la BVB: acţiunile Antibiotice, Aages, Impact Developer&Contractor, MedLife, Romcarbon, TeraPlast, Purcari Wineries, precum şi pentru obligaţiunile IMP26E.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Au curaj nu gluma cei de la brk sa asigure lichiditate in bursa ,e foarte bine ce fac (pacat ca nu-i urmeaza si altii )sa miste piata si pe ATB,dar se pot frige rau daca nu fac repede parale. Sa sustii cotatii si pe structurate nu e usor ( ce- i cam trage in jos la buzunar) se cam intind si plapuma lor e cam mica.

    1. Din ce am vazut in raport, pare sa fi facut ceva profit din MM, spread-ul e castigul lor.

      Din noile listari e mai greu sa faca bani, acolo primesc doar cateva zeci de mii lei comision. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb