Broker Cluj vrea să se protejeze împotriva unei preluări

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 martie 2007

Conducerea casei de brokeraj Broker Cluj SA, listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va propune acţionarilor modificarea statutului companiei, astfel încât nici un acţionar al societăţii să nu poată deţine individual sau concertat mai mult de 10% din capitalul social, a informat ieri compania. Consiliul de Administraţie al casei de brokeraj Broker Cluj SA a adăugat pe ordinea de zi a adunării generale a acţionarilor programată la 27 aprilie, modificarea statutului companiei, a informat ieri un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti, citat de NewsIn.

O altă modificare constă în alegerea membrilor consiliului, fiind necesar acordul a 50% plus 1 din numărul acţionarilor prezenţi în adunarea generală. În plus, în cazul înlocuirii administratorilor şi a managerilor înainte de expirarea mandatului fără motivaţii legate de performanţe şi corectitudine se acordă ace­stora remuneraţii egale cu 20 de retribuţii lunare, propune conducerea Broker Cluj.

Acţionarii Broker Cluj (BRK) vor discuta pe 27 aprilie fuziunea Broker Cluj cu HTI Valori Mobiliare, Compania Română de Investiţii - Investco SA şi SSIF Transilvania Capital SA, precum şi majorarea capitalului social al societăţii cu 24,38 milioane lei. Conducerea Broker vrea să majoreze capitalul social cu peste 44%, de la 54,61 până la aproape 70 milioane lei. Majorarea se va face prin încorporarea primelor de capital, în sumă de 5,55 milioane lei, încorporarea altor rezerve (1,15 milioane lei) şi capitalizarea profitului de anul trecut (17,28 milioane lei). Vor fi emise un număr maxim de circa 10,9 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 0,5 lei, la un preţ de subscriere de 0,75 lei. Broker a înregistrat anul trecut un profit de 19,08 milioane lei, în creştere cu 52% faţă de anul anterior. Cifra de afaceri a societăţii a depăşit 13,28 milioane de lei în 2006, în creştere cu 48% faţă de anul precedent, când casa de brokeraj a avut afaceri de 8,9 milioane lei. Broker Cluj, înfiinţată pe 26 octombrie 1994, are un capital social de 54,610 milioane lei, divizat în 109,221 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,5 lei. Broker Cluj este membru fondator al Bursei de Valori Bucureşti şi acţionar la Societatea Naţională de Compensare, Decontare şi Depozitare pentru Valori Mobiliare, Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu, Casa Româ­nă de Compensare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb