Brokerii au scos la vânzare acţiuni "Bursa de Valori Bucureşti"

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 februarie 2008

Cinci case de brokeraj intenţionează în acest moment să-şi lichideze din participaţiile la "Bursa de Valori" Bucureşti, ultima ofertă venind din partea SSIF "Intervam". Celelalte patru SSIF-uri care au de vânzare acţiuni BVB sunt "WBS România", "Egnatia Securities", "Estinvest" şi "Dorinvest".

"WBS România" intenţionează să vândă 60.000 din acţiunile pe care le deţine la Bursa de Valori Bucureşti în schimbul sumei de 9,6 milioane lei (2,6 milioane de euro). Oferta WBS este cea mai voluminoasă ca număr de acţiuni dintre cele cinci, preţul cerut fiind cel mai mic. "Consider că 160 lei/acţiune este un preţ bun", şi-a motivat decizia Cristian Sima, preşedintele "WBS", adăugând că şi-a pierdut încrederea în Bursa bucureşteană.

Daniel Gavrilă, director executiv "Egnatia Securities", ne-a spus că a fost decizia acţionarilor să vândă 10.000 de acţiuni BVB, din cele 60.000 deţinute, la un preţ de 170 lei/acţiune. Domnia sa este de părere că acţiunile BVB sunt atractive pentru companiile străine, pentru că este o bursă mică şi are un potenţial mare de creştere. Potrivit domnului Gavrilă, când este lansată o ofertă mare de vâzare, sunt făcute dinainte înţelegeri între cumpărător şi vânzător. Domnia sa a precizat, însă, că acesta nu e cazul ofertei "Egnatia Securities".

La un preţ ceva mai mare, 177 lei/acţiune, "Dorinvest" doreşte să vândă 1.756 dintre cele 69.533 de titluri BVB deţinute. Dorin Dobre, preşedintele "Dorinvest", ne-a spus că vinde o mică parte din participaţia sa la BVB pentru a crea lichiditate acestor acţiuni.

"Am votat pentru listarea BVB când s-a pus această problemă şi, pentru că a fost respins acest mod de tranzacţionare, încerc să creez lichiditate printr-o altă modalitate", ne-a precizat domnul Dobre. Domnia sa ne-a mai spus că va vinde titlurile către alţi brokeri din sistem.

"Intervam" oferă 8.484 de acţiuni BVB la un preţ de 165 lei/titlu.

O ofertă atipică vine din partea "Estinvest" Focşani, care vinde numai 10 acţiuni BVB, la un preţ de 250 lei/acţiune. "Prin oferta de vânzare de acţiuni BVB, având în vedere caracteristicile acesteia, am vrut doar să testăm piaţa", ne-a declarat Marian Lupu, director general adjunct la "Estinvest". Deşi pe site-ul BVB oferta "Estinvest" apare ca fiind valabilă, domnul Lupu ne-a spus că aceasta a expirat deja fără să fie subscrisă. "Nu intenţionam să vindem alte pachete de acţiuni BVB", ne-a mai precizat domnia sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb