Brokerii de pensii, obligaţi să respecte reglementările contabile din sistemul pensiilor private

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 ianuarie 2009

Brokerii de pensii, obligaţi să respecte reglementările contabile din sistemul pensiilor private

Arbitrul pensiilor private a decis, într-o şedinţă din 15 ianuarie, modificarea normei 14/2007 care prevede, printre altele, ca brokerii de pensii private să respecte reglementările contabile din sistemul pensiilor private, alături de administratori şi de fondurile de pensii.

Potrivit aceleiaşi norme, administratorii care gestionează atât fonduri de pensii obligatorii, cât şi fonduri de pensii facultative trebuie să aibă activitatea de contabilitate separată pentru cele două activităţi, potrivit unui comunicat transmis, ieri, de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Norma mai prevede, printre altele, implementarea unor noi reguli referitoare la închiderea conturilor de venituri şi cheltuieli la finalul fiecărei luni calendaristice şi nu la final de an, aşa cum prevăd regulile generale de contabilitate.

Prin modificarea şi completarea acestei norme, au fost introduse unele conturi contabile noi, deoarece nu erau evidenţiate în contul de profit şi pierdere elemente precum emiterea, răscumpărarea, vânzarea, cedarea cu titlu gratuit sau anularea instrumentelor de capitaluri proprii ale entităţii - acţiuni, părţi sociale, potrivit CSSPP.

Reglementările contabile prevăzute în noul act normativ devin aplicabile începând cu situaţiile financiare ale exerciţiului financiar 2008, se arată în comunicatul arbitrului pensiilor private, citat de NewsIn.

Modificările şi completările aduse normei 14/2007 au apărut din necesitatea armonizării tratamentelor şi procedurilor contabile din sistemul de pensii private cu aquis-ul comunitar în domeniu şi cu celelalte reglementări contabile naţionale, se mai arată în comunicatul CSSPP.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb