ZIARUL BURSA

19 ianuarie 2009
Ediţia din 15.08.2024

Fondul Proprietatea, fără peţitori

Stefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 19 ianuarie 2009

"Fondul Proprietatea" nu a primit, până în prezent, nicio ofertă pentru administrarea activelor sale, deşi mai sunt doar patru zile până la expirarea termenului de depunere a ofertelor, a declarat, pentru ziarul Bursa, Sebastian Vlădescu, preşedintele Comisiei de selecţie a administratorului Fondului.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Gheorghe Pogea a anunţat că majorările salariale vor fi acordate doar dacă nu depăşesc 34,1% din PIB.

Pogea acuză desfrâul guvernării Tăriceanu

C.D.Politică / 19 ianuarie 2009

Ministrul de Finanţe Gheorghe Pogea susţine că deficitul bugetar din 2008 de 5,2% din PIB se datorează, în mare parte, celor 18 miliarde de euro cheltuite anapoda de guvernarea Tăriceanu pe bunuri, servicii şi personal.

Videanu anunţă reindustrializarea ţării

C.D.Politică / 19 ianuarie 2009

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anunţat că principalele sale obiective la conducerea minis­terului de resort sunt dezvoltarea unei politici de reindustrializare şi asigurarea securităţii energetice a ţării.

PD-L propune ridicarea imunităţii parlamentare

(F.A.)Politică / 19 ianuarie 2009

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat, ieri, la încheierea reuniunii grupurilor parlamentare ale PD-L că a solicitat sprijinul pentru eliminarea imunităţii parlamentare şi modificarea sistemului de vot.

Demisii pe bandă rulantă în PSD

(F.A.)Politică / 19 ianuarie 2009

Decizia liderului filialei PSD Ilfov de a părăsi Internele şi PSD-ul în urma scandalului provocat de numirea lui Virgil Ardelean la fostul "doi şi un sfert" a creat un precedent în tabăra social-democrată.

Obama continuatorul

Cristian PîrvulescuEditorial / 19 ianuarie 2009

Cristian Pîrvulescu

Pentru ceea ce se numeşte "dreapta" acum la noi, mai ales pentru "aripa" sa intelectuală, alegerea lui Barak Obama ca preşedinte al SUA produce îngrijorare.

Licitaţii pentru staţii de epurare

(N.I.)Companii / 19 ianuarie 2009

Compania "Apa Service" SA organizează o licitaţie deschisă pentru cons­trucţia a două staţii de epurare în judeţul Giurgiu, una la Bolintin Vale şi cea­laltă în Mihăileşti.

Planuri investiţionale din ce în ce mai scăzute.

Oamenii de afaceri - resemnaţi în faţa crizei economice

Ovidiu VRÂNCEANU, BraşovMacroeconomie / 19 ianuarie 2009 /

Asociaţia Camerelor de Comerţ Europene - EuroChambres - care reprezintă 45 de asociaţii naţionale, 2.000 de camere de comerţ regionale şi locale şi 11 milioane de întreprinderi, a realizat un studiu economic anual pentru 2008, dând publicităţii...

CET Iasi Sells 5 Mio EUR In Emission Certificates

TRADUS DE ANDREI NĂSTASEEnglish Section / 19 ianuarie 2009

CET - Iasi, a heating plant in the Moldavian city of Iasi, has managed to sell some 350,000 greenhouse gas emission certificates on the London Exchange to several foreign companies whose overall emissions have exceeded the limit imposed by the...

Cezar Corâci: "The country is on the brink and the Government is not doing anything".

The Crisis of the national "anti-crisis" society

TRADUS DE COSMIN GHIDOVEANUEnglish Section / 19 ianuarie 2009

UGIR 1903"s proposal for the creation of a national public works company which would use laid-off workers exclusively (editor"s note: an initiative that is also supported by social partner CNS Cartel ALFA) seems to have received a...

"Honda" continuă să-şi reducă producţia

"Honda" continuă să-şi reducă producţia

Alina VasiescuInternaţional / 19 ianuarie 2009

"Honda Motor" Co., al doilea cons­tructor nipon de autoturisme, îşi va reduce producţia cu încă 56.000 de unităţi în perioada care a mai rămas din acest an fiscal, din cauza creşterii stocurilor, şi va elimina 3.100 locuri de muncă...

Cererea mondială de petrol scade şi anul acesta

Alina VasiescuInternaţional / 19 ianuarie 2009

Cererea mondială de petrol va scădea în 2009, continuând declinul de anul trecut, ca urmare a deteriorării condiţiilor economice mondiale, potrivit Agenţiei Internaţionale a Energiei (AIE), care şi-a revizuit în scădere estimările privind...

Med-As şi-a dublat numărul de pacienţi, în 2008

C.P.Companii / 19 ianuarie 2009

Reţeaua de clinici şi laboratoare Med-As, unul dintre principalii jucători din piaţa românească de servicii medicale, a înregistrat în anul 2008 o cifră de afaceri de 4,15 milioane euro, în creştere cu 60% faţă de anul precedent.

Virus cunoscut cauzează probleme noi

C.P.Companii / 19 ianuarie 2009

Specialiştii laboratoarelor BitDefender au detectat astăzi un virus extrem de agresiv care se răspândeşte prin exploatarea unei vulnerabilităţi din Windows RPC Server Service, numit Win32.Worm.Downadup.

Banca Românească a fost admisă în sistemul RoClear

Ana SăbiescuBănci-Asigurări / 19 ianuarie 2009

Banca Românească, membră a grupului National Bank of Greece, a fost admisă în sistemul RoClear al Depozitarului Central şi îşi va începe, de astăzi, activitatea ca participant la sistemul de compensare - decontare şi registru (agent custode).

Criza a gonit investitorii de pe Rasdaq.

Vedetele Rasdaq, abandonate de investitori

Ştefania Ciocîrlan Piaţa de Capital / 19 ianuarie 2009 /

Dacă 2007 a fost anul "descoperirii" pieţei Rasdaq, valoarea tranzacţiilor de pe acest segment depăşind în unele şedinţe chiar valoarea schimburilor de la BVB, 2008 a fost anul în care investitorii au întors spatele acţiunilor de pe Rasdaq.

Aurul continuă să se scumpească

Aurul continuă să se scumpească

Izabela SîrbuInvestiţii Personale / 19 ianuarie 2009

Investitorii care au cumpărat, în perioada 15 decembrie - 15 ianuarie, bijuterii şi alte obiecte din aur s-au putut considera inspiraţi, metalui galben oferind o rentabilitate de 4,64% joi, aproape dublă faţă de cea obţinută cu o zi în urmă.

Opţiunile, o alternativă pentru investitori

Decebal N. Todăriţă Piaţa de Capital / 19 ianuarie 2009

Ultima şedinţă a celei de-a doua săptămâni din ianuarie a fost una în care s-a detaşat în principal prudenţa investitorilor, reliefată şi de rulajul cifrat la doar 2559 contracte (2459 futures şi 100 opţiuni) dintr-un total de 690 tranzacţii cu o...

GHIDUL INVESTITORULUI Fondul Proprietatea

(Ş.C.)Investiţii Personale / 19 ianuarie 2009

"Fondul Proprietatea" a fost creat în 2005 în vederea despăgubirii persoanelor al căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi care acum nu mai pot fi retrocedate în natură, potrivit informaţiilor de pe site-ul Fondului.

Lichiditatea bursei scade din ce în ce mai mult

Ana SăbiescuPiaţa de Capital / 19 ianuarie 2009 /

În şedinţa bursieră de la sfârşitul săptămânii trecute, indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a apreciat cu 1,14%, ajungând la 2.808,46 puncte.

S-a transferat 4,06% din "Prodlacta" Braşov

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 19 ianuarie 2009

Puţin peste 4% din producătorul de lactate şi brânzeturi "Prodlacta" Braşov (simbol PRAE) a fost transferat, vineri, pe piaţa Rasdaq, în 23 de tranzacţii, în valoare de 1,98 milioane de lei. Cele 431.709 acţiuni tranzacţionate, vineri,...

Asiguratorii vor franşiză la asigurarea obligatorie

(N.I.)Bănci-Asigurări / 19 ianuarie 2009

Marii asiguratori vor ca legea asigurării obligatorii de locuinţe să acopere mai multe riscuri, să includă franşiză, valoarea asigurată să depăşească nivelul de 20.000 euro şi să excludă casele şubrede din sistemul de asigurare obligatorie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo