Sindicatele solicită majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, de la 1 ianuarie 2009

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 19 ianuarie 2009

Sindicatele solicită acordarea retroactivă a pensiilor majorate, astfel încât pensionarii să beneficieze de la 1 ianuarie 2009 de creşterea punc­tului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie, a anunţat preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

"Suntem de acord chiar şi cu plata în tranşe a acestei diferenţe, astfel încât pensionarii să beneficieze chiar de la 1 ianuarie de majorările anunţate de noul guvern", a precizat Hossu, citat de NewsIn.

Totodată, comisia a stabilit ca "salariile celor care lucrează în companii de stat sau în companii cu capital majoritar de stat să crească doar în raport cu inflaţia, iar majorările salariale ale bugetarilor să crească diferenţiat, astfel încât cei cu salarii mici să beneficieze de cea mai mare majorare, iar cei cu salarii mari, de cât mai puţin", a declarat la finalul discuţiilor de la ministerul Muncii, preşedintele Cartel Alfa.

Hossu a adăugat că salariile bugetarilor ar putea creşte în acest an în două tranşe, cel mai probabil în martie-aprilie şi apoi în septembrie-octombrie.

Liderul sindical a mai spus că una dintre măsurile propuse de Comisia Anticriză reunită la Ministerul Muncii vizează prelungirea duratei de acordare a ajutorului de şomaj la 12 luni pentru toate persoanele care vor fi disponibilizate în acest an şi acordarea de tichete de vacanţă drept măsuri de protecţie socială.

Totodată, Hossu a adăugat că reprezentanţii Comisiei Sociale au căzut de acord ca ajutorul de şomaj să fie primit timp de trei luni la valoarea de 75% din salariu, dar venitul care va fi luat în calculîn aşa fel încât să nu depăşească salariul mediu brut pe economie.

În plus, reprezentanţii sindicatelor, patronatelor şi Ministerului Muncii au căzut de acord ca măsura ce viza acordarea unei pensii minime de 350 lei să nu mai facă parte din pachetul de revendicări cu care se vor prezenta la discuţiile cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

Hossu a adăugat că se aşteaptă ca numai din partea Comisiei Anticriză ce vizează măsuri de protecţie socială să fie strânse 150 de propuneri cu care să se prezinte la negocierile cu ministrul de Finanţe.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb