IBM deţine recordul brevetelor in SUA

C.P.
Ziarul BURSA #Internaţional #IT / 19 ianuarie 2009

Cercetătorii IBM lucrează la un index pentru calitatea brevetelor

IBM (a anunţat că a câştigat 4.186 brevete în S.U.A. în 2008, devenind prima companie care a obtinut până acum peste 4.000 de brevete în S.U.A. într-un singur an. Brevetele IBM pe 2008 sunt aproape de 3 ori mai multe decât cele ale companiei Hewlett-Packard, depăşind numărul de brevete Microsoft, Hewlett-Packard, Oracle, Apple, EMC, Accenture şi Google - la un loc.

Leaderi în brevete pe 2008 în SUA

1IBM4186

2Samsung3515

3Canon2114

4Microsoft2030

5Intel1776

6Matsushita*1745

7Toshiba 1609

8Fujitsu1494

9Sony1485

10HP1424

Date oferite de IFI Patent Intelligence

* Devenit Panasonic Corp JP

Acesta este al 16 -lea an consecutiv în care IBM este lider in ceea ce priveste brevetele emise în SUA.

IBM a profitat de ocazie anunţându-şi planurile de a contribui la stimularea inovaţiilor şi a creşterii economice. Compania urmareste să mărească cu 50% - la peste 3.000 - numărul de invenţii tehnice pe care le publică anual şi să se preocupe mai putin de protejarea brevetelor. Astfel aceste invenţii vor fi puse gratuit la dispoziţia celor care au nevoie de ele.

IBM va contribui de asemenea cu resursele sale avansate de statistică şi analiză de la IBM Research la un proiect de colaborare care dezvoltă un sistem de măsurare empirică a calităţii brevetelor.

"Strategia proprietăţii intelectuale a IBM se bazează pe echilibrarea invenţiilor proprietare (cu proprietar) cu cele deschise," a spus Dr. John E. Kelly III, IBM senior vice president şi director la IBM Research. "Ţelul nostru este de a stimula inovaţiile ca investiţii publice în proiectele mari de infrastructură, ceea ce înseamnă un boom (o explozie) economic global. Anticipăm de asemenea că o mai mare transparenţă a sistemului de brevetare va contribui la stoparea crizei continue a calităţii brevetelor, lucru care îi stânjeneşte pe inventatori, antreprenori şi companii de toate mărimile."

Publicarea informatiilor de ordin tehnologic are ca scop < promovarea progresului ştiinţei şi artelor utile >, aceasta fraza din Constitutia SUA oferind Congresului puterea de a decreta legile pentru brevete (Constituţia SUA spune că publicarea informaţiilor tenologice este un mijloc de a < promova progresul ştiinţei şi artelor utile >, oferind Congresului puterea de a decreta legile pentru brevete). Publicarea lor îi protejează pe inventatori de violarea drepturilor prin plasarea proprietăţii intelectuale în corpul prior art (tehnica, meşteşugul corelat unei invenţii, dezvoltat până la data apariţiei acelei invenţii). Prezentarea publica a brevetelor îmbunătăţeste de asemenea calitatea brevetelor deoarece ele pot fi menţionate de către birourile de brevetare pentru a limita scopurile formulate în documentaţie. Publicarea e un imbold pentru inovaţiile viitoare şi asigură dinamismul afacerilor.

În timp ce IBM va continua să caute brevete şi va proteja proprietatea intelectuală, dezvoltarea planificată în sectorul invenţiilor publice se va concentra pe acele zone tehnologice care vor ajuta la construirea unei infrastructuri noi, mai inteligente. Evoluţia strategiei IBM continuă eforturile anterioare de a stimula inovaţia angajându-se să nu pretindă drepturi de brevet în zona software-ului open source, sănătate, educaţie, mediu şi în interoperabilitatea software.

Cercetătorii IBM se vor uni in cadrul unui proiect care are ca ţintă dezvoltarea unui index pentru calitatea brevetelor ce vizează problema brevetelor de calitate slabă - cele cu un scop nedefinit sau ale căror pretenţii de a fi considerate invenţii tehnologice sunt dubioase - numărul acestora a crescut substanţial în ultimii ani, în backlog-uri (devenind o serie de restante), creând ambiguitate în aria drepturilor de proprietate intelectuală şi stârnind speculaţii şi procese penale.

Cercetătorii IBM, bazându-se pe munca profesorilor Ronald J. Mann, Co-Chair, Charles E. Gerber Transactional Studies Program din cadrul Scolii de Drept Colombia şi Toshiya Watanabe, de la Univesitatea din Tokyo - Centrul de Cercetare de Stiinta Avansata si Tehnologie, vor urmări îmbunătăţirea calităţii brevetelor prin aplicarea statisticii şi analizelor lor de date pentru a crea un index de calitate a brevetelor care să-i ajute atât pe cei care cer brevetele, cât şi pe examinatori şi public să judece obiectiv calitatea documentaţiei tehnice a inovaţiei şi a brevetelor eliberate.

Ţelul acestui efort este de a îmbunătăţi sistemul de brevetare prin stabilirea unui sistem de măsură empiric, obiectiv, corelat direct cu factori precum : claritatea cerinţelor şi calitatea prior art menţionate în timpul examinării brevetului. Aceasta îi va ajuta pe inventatori să realizeze documentaţii mai bune şi pe examinatori să ia mai repede decizii mai bune astfel încât brevetele să fie mai sigure.

"Imbunătăţirea calităţii brevetelor trebuie să devină o prioritate esenţială şi noi credem că aplicarea unei analize avansate a datelor poate ajuta la crearea unui sistem de măsură empiric în locul unei evaluări subiective," a spus Dr. Rick Lawrence, manager of Predictive Modeling for IBM Research. "Lucrând cu comunităţi academice şi judiciare pentru calitatea brevetului, putem aduce mai multă inteligenţă în sistemul de brevetare şi putem încuraja brevetarea inovaţiilor cu adevărat importante."

IBM considera că implicarea sa în cercetarea şi creşterea calităţii brevetelor va încuraja investiţia continuă în cercetare şi dezvoltare, împiedicând procesele legale să afecteze libertatea inventatorilor din întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb