Intermediarii de pe piaţa de capital autohtonă se vor pronunţa astăzi, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Brokerilor, asupra proiectului de tranzacţionare OTC (over-the-counter) cu firme nelistate la Bursa de Valori Bucureşti sau care s-au delistat, păstrând acţionari captivi.
Iniţiatorii proiectului speră să convingă aproximativ 200 de companii să accepte tranzacţionarea acţiunilor proprii pe OTC, deşi, la loc de frunte, ar rămâne titlurile Fondului Proprietatea, transferate, în prezent, pe o piaţă mai puţin transparentă.
"Am purtat discuţii cu reprezentanţii mai multor companii dintre cele 200 pe care dorim să le aducem la tranzacţionare, astfel încât să nu avem doar acţiunile Fondului Proprietatea", a declarat, ieri, Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor. Domnia sa a explicat, însă, că strategia pentru atragerea acestor societăţi se bazează pe o comunicare directă cu conducerea societăţilor respective. Un rol important îl vor avea brokerii, care vor trebui să îşi caute singuri clienţii.
"Brokerii vor trebui să se deplaseze şi să încerce să convingă aceste societăţi să accepte tranzacţionarea pe OTC prin dialoguri faţă în faţă", a mai spus Dan Paul.
Proiectul OTC-ului a fost prezentat, la finele lunii iunie, anul acesta, la Convenţia anuală a Asociaţiei Brokerilor.
Deocamdată, nu este foarte clar dacă proiectul Asociaţiei Brokerilor trebuie să fie avizat de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) sau trebuie doar să fie aprobat în Adunarea Brokerilor. Reprezentanţii Comisiei au explicat, în urmă cu câteva săptâmâni, că orice proiect legat de piaţa de capital autohtonă trebuie să primească aprobarea reglementatorului.
1. anomalii2
(mesaj trimis de eu1 în data de 11.09.2009, 12:17)
mare brambureala in cazul actionarilor la societati.sunt actionari care au vindut actiunile dar inainte de a le vinde li sa acordat un numar de actiuni la cele avute de care ei nici macar nu stiu si asa se gasesc inregistrati la regisco ca actionari.cei care stiu acest lucru se duc la regisco dau niste bani pentru a fi verificati si a li se da extrase cu numarul de actiuni primite a caror valoare de multe ori nu este cit pretul platit pentru verificare.de aceia regisco are numar mare de salariati penru ca inca sunt multi actionari cu astfel de actiuni reziduale. chiar nu e nimeni in tara asta care sa rezolve aceste probleme?