Brokerii decid azi dacă îşi fac OTC

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 septembrie 2009

Dan Paul: "Brokerii vor fi nevoiţi să îşi caute singuri clienţii pentru OTC".

Dan Paul: "Brokerii vor fi nevoiţi să îşi caute singuri clienţii pentru OTC".

Intermediarii de pe piaţa de capital autohtonă se vor pronunţa astăzi, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Brokerilor, asupra proiectului de tranzacţionare OTC (over-the-counter) cu firme nelistate la Bursa de Valori Bucureşti sau care s-au delistat, păstrând acţionari captivi.

Iniţiatorii proiectului speră să convingă aproximativ 200 de companii să accepte tranzacţionarea acţiunilor proprii pe OTC, deşi, la loc de frunte, ar rămâne titlurile Fondului Proprietatea, transferate, în prezent, pe o piaţă mai puţin transparentă.

"Am purtat discuţii cu reprezentanţii mai multor companii dintre cele 200 pe care dorim să le aducem la tranzacţionare, astfel încât să nu avem doar acţiunile Fondului Proprietatea", a declarat, ieri, Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor. Domnia sa a explicat, însă, că strategia pentru atragerea acestor societăţi se bazează pe o comunicare directă cu conducerea societăţilor respective. Un rol important îl vor avea brokerii, care vor trebui să îşi caute singuri clienţii.

"Brokerii vor trebui să se deplaseze şi să încerce să convingă aceste societăţi să accepte tranzacţionarea pe OTC prin dialoguri faţă în faţă", a mai spus Dan Paul.

Proiectul OTC-ului a fost prezentat, la finele lunii iunie, anul acesta, la Convenţia anuală a Asociaţiei Brokerilor.

Deocamdată, nu este foarte clar dacă proiectul Asociaţiei Brokerilor trebuie să fie avizat de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) sau trebuie doar să fie aprobat în Adunarea Brokerilor. Reprezentanţii Comisiei au explicat, în urmă cu câteva săptâmâni, că orice proiect legat de piaţa de capital autohtonă trebuie să primească aprobarea reglementatorului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mare brambureala in cazul actionarilor la societati.sunt actionari care au vindut actiunile dar inainte de a le vinde li sa acordat un numar de actiuni la cele avute de care ei nici macar nu stiu si asa se gasesc inregistrati la regisco ca actionari.cei care stiu acest lucru se duc la regisco dau niste bani pentru a fi verificati si a li se da extrase cu numarul de actiuni primite a caror valoare de multe ori nu este cit pretul platit pentru verificare.de aceia regisco are numar mare de salariati penru ca inca sunt multi actionari cu astfel de actiuni reziduale. chiar nu e nimeni in tara asta care sa rezolve aceste probleme?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb