Brokerii se unesc la greu

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 iulie 2008

Brokerii se unesc la greu

SSIF "Broker" pregăteşte noi fuziuni

Scăderea bursei din ultima perioadă nu a lovit doar în buzunarele investitorilor, ci şi în ale brokerilor. Investitorii străini s-au retras din piaţă, iar cei autohtoni s-au pus la adăpost, în aşteptarea unor vremuri mai bune, astfel că şi activitatea intermediarilor s-a diminuat considerabil.

În astfel de condiţii potrivnice, nu este deloc neobişnuit ca brokerii să caute alianţe.

Casa de brokeraj SSIF "Broker" este în tratative cu alte SSIF-uri din ţară pentru realizarea de fuziuni, care vor avea un impact major în dezvoltarea sa ulterioară, a anunţat ieri compania.

"Momentan, nu putem să numim aceste societăţi, însă este vorba despre un intermediar din Bucureşti şi unul din provincie", ne-a spus Petru Prunea, preşedintele SSIF "Broker".

Acţiunile SSIF "Broker" (simbol BRK) au fost oprite de la tranzacţionare, ieri, la ora 14.30, când cotaţia se depreciase cu 7,81%, intermediarul anunţând că a finalizat întocmirea proiectului de fuziune prin absorbţie cu SSIF "Transilvania Capital".

"Această fuziune se înscrie în strategia conducerii societăţii, demarată încă din anul trecut, de consolidare şi extindere a societăţii ca efect al perfectării unor fuziuni cu alte societăţi de servicii de investiţii financiare", se arată într-un comunicat al companiei.

Fuziunea cu SSIF "Invest­co", realizată anul trecut, a fost un succes, resimţit prin creşterea veniturilor obţinute de societate şi a tranzacţiilor efectuate în contul unor investitori instituţionali mari, potrivit reprezentanţilor intermediarului.

SSIF "Broker" se aşteaptă să îşi consolideze poziţia atât la Bursa de Valori din Bucureşti, cât şi la Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu, în urma fuziunii. "De asemenea, îşi va extinde reţeaua naţională de subunităţi, îşi va intensifica prezenţa în Bucureşti, ceea ce va duce implicit la creşterea portofoliului de clienţi şi la diversificarea aces­tuia", se mai arată în comunicatul "Broker".

Dacă fuziunea va fi aprobată, acţionarii "Transilvania Capital" vor primi acţiuni la "Broker". În aceeaşi eventualitate, societatea absorbantă îşi va majora capitalul social cu valoarea capitalului dobândit de la societatea absorbită, de la 144.735.840,5 lei la 153.020.840,5 lei. Conform proiectului de fuziune, societatea absorbantă ar urma să preia toate activităţile şi operaţiunile în derulare ale societăţii absorbite şi personalul aces­teia.

Notă: Citiţi, interviul acordat ziarului BURSA de Petru Prunea, preşedintele SSIF "Broker", intitulat "Mimetismul şi spiritul de slugărnicie, păguboase pentru bursă", şi articolul intitulat "Cotaţia acţiunilor SSIF Broker, lezată de majorarea de capital cu gratuite"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb