BRUNO LE MAIRE: ''Noile restricţii au determinat Guvernul să înrăutăţească previziunile privind evoluţia economiei Franţei în 2021''

G.U.
Internaţional / 4 aprilie 2021

''Noile restricţii au determinat Guvernul să înrăutăţească previziunile privind evoluţia economiei Franţei în 2021''

Economia franceză va înregistra anul acesta o creştere de 5%, după ce noile restricţii impuse pentru a stopa al treilea val al pandemiei de coronavirus (COVID-19) au determinat o înrăutăţire a precedentei estimări a Guvernului, ce indica un avans de 6%, a anunţat astăzi ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Noua prognoză este prudentă, a apreciat Bruno Le Maire într-un interviu acordat publicaţiei Le Journal Du Dimanche (JDD).

Acesta a adăugat: "Fundamentele noastre sunt solide, vom fi capabili să ne revenim".

Miercuri, preşedintele Emmanuel Macron a anunţat cel de-al treilea lockdown la nivel naţional în Franţa şi a afirmat că şcolile se vor închide timp de trei săptămâni, în încercarea de a opri al treilea val al pandemiei de COVID-19 care ameninţă să copleşească spitalele, notează sursa citată.

Franţa a fost puternic lovită de pandemie, vecina sa Germania clasificându-o recent ca ţară cu risc ridicat şi impunând limitări de călătorie. Aproape 96.500 persoane au murit după ce au fost infectate cu coronavirus în Franţa, ţară cu 67 milioane de locuitori.

Franţa a adoptat un program de relansare a economiei, de aproximativ 100 miliarde de euro, pentru sprijinirea angajaţilor şi a firmelor afectate de restricţii. Ministrul de Finanţe a reiterat faptul că noile restricţii vor duce la închiderea temporară a 150.000 de afaceri, costurile fiind estimate la 11 miliarde de euro pe lună.

Le Maire a repetat solicitările către Uniunea Europeană de a accelera implementarea planului de stimulare a economiei şi a criticat vineri ritmul lent al unor ţări, printre care Germania, de ratificare a Fondului de relansare european post-pandemie, în valoare de 750 de miliarde de euro, o etapă indispensabilă pentru efectuarea plăţilor către toate statele membre ale Uniunii Europene.

Ministrul de Finanţe a declarat pentru Le Journal Du Dimanche că este puţin probabil ca Franţa să primească tranşa de cinci miliarde de euro din Fondul de relansare în iulie, aşa cum era planificat, din cauza întârzierilor, relatează Agerpres.

Săptămâna trecută, Curtea Constituţională a Germaniei a suspendat procesul de ratificare a Fondului UE de relansare post-pandemie, din cauza unui recurs înaintat împotriva acestui mecanism ce are la bază constituirea unei datorii europene comune.

Negociat în vara anului trecut de cele 27 de ţări membre ale UE, fondul de relansare este destinat să facă faţă consecinţelor economice ale pandemiei de COVID-19. Până acum, el a fost ratificat de 16 ţări, printre care Franţa, Italia şi Spania.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta e ipocrizie pură - guvernul francez a luat masurile fasciste și tot el a înrăutățit prognosticul de revenire a economiei ceea ce a foarte tare...

    Guvernul francez se apropie de inteligenta guvernului Câțu care tot așa, ia niste masuri tampite, apoi constata singur că situația e belită rău, chiar daca nu recunoaște public. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb