BSTDB finanţează eficientizarea energetică a gospodăriilor româneşti

G.U.
Bănci-Asigurări / 25 mai 2021

BSTDB finanţează eficientizarea energetică a gospodăriilor româneşti

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) acordă un împrumut de 10 milioane EUR către Garanti BBVA Consumer Finance, pentru a finanţa îmbunătăţirile energetice şi eficientizarea consumului de resurse al clădirilor rezidenţiale din România, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Facilitatea acordată pe durata a trei ani va ajunge în final la proprietarii de case din România pentru a investi în modernizări ce au în vedere reducerea consumului ridicat de energie şi apă, utilizarea de energie regenerabilă şi îmbunătăţirea gestionării deşeurilor.

Potrivit sursei citate, finanţarea va contribui la eficienţa energetică a României şi la obiectivele naţionale de mediu. Pe lângă impactul pozitiv asupra mediului, finanţarea băncii va genera, de asemenea, stimulente pentru industria construcţiilor, dar şi noi locuri de muncă în ţară.

Noua facilitate, bazată pe cooperarea de succes dintre BSTDB şi Garanti BBVA Consumer Finance începută în 2017, va asigura finanţare pentru aproximativ 1.500 de gospodării româneşti.

"Îmbunătăţirea eficienţei energetice este una dintre priorităţile noastre operaţionale în România. Suntem încântaţi să continuăm parteneriatul nostru cu Ralfi IFN pentru a promova practici adecvate de eficienţă energetică, ce vor avea ca rezultat reduceri substanţiale de costuri pentru consumatori şi vor îmbunătăţi nivelul de confort şi bunăstare. Noua facilitate, prima de acest gen după aprobarea strategiei noastre privind schimbările climatice, reprezintă o dovadă excelentă a modului în care sectorul financiar poate ajuta investiţiile de tip ESG şi, de asemenea, poate aborda problemele legate de schimbările climatice", a declarat Hasan Demirhan, vicepreşedintele BSTDB.

Bogdan Dobre, Director General, Garanti BBVA Consumer Finance, a declarat: "Schimbările climatice sunt una dintre cele mai mari provocări ale vremurilor noastre, iar consumul ridicat de energie are un impact negativ important asupra mediului. Vrem să îmbunătăţim consumul de energie şi resurse în gospodăriile româneşti şi pentru asta oferim noi surse de finanţare. În plus, aceste îmbunătăţiri vor genera, de asemenea, economii financiare pentru clienţii noştri. Suntem foarte bucuroşi să continuăm această colaborare de succes cu BSTDB, care începe să devină una de tradiţie şi care ne permite să contribuim la susţinerea clienţilor noştri, creând în acelaşi timp valoare adăugată vieţii lor. Prin astfel de acorduri, confirmăm strategia noastră pe termen lung şi demonstrăm că suntem întotdeauna alături de clienţii noştri."

Înfiinţată în România în anul 1997, Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care îşi desfăşoară activitatea Ralfi IFN S.A.) este o instituţie financiară nebancară care furnizează finanţare pentru consumatori, având un portofoliu solid de clienţi şi o prezenţă naţională. Garanti BBVA Credite de Consum face parte din grupul financiar Garanti BBVA România, care reuneşte şi Garanti BBVA şi Garanti BBVA Leasing. Grupul Garanti BBVA România este deţinut de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărui acţionar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb