BT anunţă comision zero din contribuţii la fondul de pensii facultative Pensia Mea

F.D.
Bănci-Asigurări / 4 iulie 2022

BT anunţă comision zero din contribuţii la fondul de pensii facultative Pensia Mea

BT Pensii, companie a Grupului Banca Transilvania care administrează fondul de pensii facultative Pensia Mea, anunţă un beneficiu nou, comision zero din contribuţii. La nivelul pieţei fondurilor de pensii facultative, comisionul este de până la 5% din contribuţie, procent stabilit prin cadru legal, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, BT Pensii vine cu acest beneficiu pentru a încuraja economisirea şi pentru a susţine un viitor mai sustenabil în România.

"Pensiile sunt un subiect pe buzele multor români, din multe puncte de vedere. Noi ne dorim să fie unul pozitiv, care să îi facă pe români să fie mai pregătiţi pentru viitor. Suţinem economisirea pe termen lung prin costuri reduse şi simplitate în gestionarea contului de pensie facultativă. Ne bucurăm că peste 27.000 de persoane au ales să îşi planifice viitorul financiar prin Pensia Mea. Ne-am propus să fim prima opţiune pentru oamenii care îşi construiesc viitorul, pentru cei care azi muncesc şi economisesc", declară Aurel Bernat, Preşedintele Consiliului de Administraţie BT Pensii.

Compania BT Pensii este coordonată de Corina Cojocaru, Director General şi are active de 129 milioane lei.

Ce înseamnă Pensia Mea de la BT Pensii:

-Venit suplimentar: este un fond de acumulare de care o persoană poate beneficia după vârsta de 60 de ani;

-Flexibilitate: contribuţia lunară poate fi modificată oricând sau poate fi suspendată o perioadă, cu posibilitatea reluării. Valoarea minimă este de 60 de lei/lună, iar cea maximă, de 15% din venitul brut lunar;

-Facilitate fiscală: atât contribuţia personală, cât şi cea oferită de angajator este deductibilă fiscal până la echivalentul în lei a 400 euro/an;

-Gestionare facilă a banilor: plata se face direct din contul curent sau de către angajator. De asemenea, clienţii au acces la instrumente online, cum ar fi Contul online de pe site-ul BT Pensii, unde pot verifica inclusiv suma acumulată, respectiv Calculatorul de buget.

-Un viitor mai sustenabil.

Pensia facultativă completează sistemul public de pensii şi pensia privată obligatorie, însemnând bani acumulaţi pentru o viitoare pensie. În România, pensia publică medie este de 54,4% din salariul mediu net, şi anume 1.772 de lei, confom Institutului Naţional de Statistică (martie 2022). Vârsta medie a populaţiei este de 42 de ani, iar segmentul 50-54 de ani are cea mai mare pondere din total (8,9%), conform aceleiaşi surse (ianuarie 2022), se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb