BTA: "Ministrul austriac de interne, în favoarea menţinerii dreptului de veto asupra intrării depline a României şi Bulgariei în Schengen"

T.B.
Internaţional / 13 ianuarie

BTA: "Ministrul austriac de interne, în favoarea menţinerii dreptului de veto asupra intrării depline a României şi Bulgariei în Schengen"

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, s-a declarat în favoarea menţinerii deocamdată a dreptului de veto asupra intrării depline a României şi Bulgariei în Schengen, într-un interviu acordat cotidianului austriac Die Presse, în care vorbeşte despre problemele politice interne şi externe de actualitate, relatează sâmbătă BTA.

În ceea ce priveşte subiectul Schengen, el şi-a exprimat dorinţa ca veto-ul privind extinderea acestui spaţiu cu Bulgaria şi România să fie menţinut, dar nu a enumerat condiţii specifice, rezumă interviul agenţia austriacă de presă APA, conform sursei citate. Ministrul crede că intrarea deplină a celor două ţări în spaţiul fără frontiere ar fi o greşeală "în faza actuală" şi că este necesar controlul frontierelor, potrivit sursei menţionate.

Potrivit lui Karner, extinderea Schengen nu depinde doar de România şi Bulgaria, ci întregul sistem de migraţie este în dezordine. Potrivit cuvintelor sale, este nevoie de un sistem funcţional la nivel european, iar acest lucru se poate întâmpla doar dacă frontiera externă este protejată, relatează BTA. Aceasta este, de asemenea, o parte esenţială a noului pact privind migraţia şi azilul asupra căruia UE a ajuns la un acord şi care ar trebui acum să fie pus în aplicare. Numai atunci poate exista o libertate deplină de circulaţie în UE, spune el, transmite sursa indicată.

Faptul că România şi Bulgaria pot intra în Schengen pe calea aerului şi pe apă este un pas înainte, iar progresul trebuie să continue pas cu pas, menţionează ministrul de interne austriac, relatează sursa menţionată. El adaugă că nu este sarcina Austriei să stabilească un calendar sau să creeze reguli, potrivit BTA.

Potrivit sursei precizate, "Este sarcina Comisiei să garanteze că întregul sistem funcţionează", mai spune Karner. Austria are o contribuţie importantă în acest domeniu pentru a pune lucrurile în mişcare. Cu ceva timp în urmă, ar fi fost de neconceput ca liderii de stat şi de guvern să decidă în unanimitate să finanţeze în comun protecţia frontierelor externe ale UE. În urmă cu un an, ar fi fost, de asemenea, de neconceput să se facă un pact privind migraţia şi azilul, remarcă el.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. s-o fi trezit din somn

    1. Dupa fata,ministrul austriac,seamana cu paznicii de la BIRKENAU.!

    Sa recapitulam putin acest drept de veto pe care ciulacu si ciuca vor sa fie anulat din drepturile comunitare.

     

    Acest drept de veto a fost gandit special la momentul extinderii Uniunii Europene pentru a linisti tarile candidate mai mici, mai slabe, ca nu vor fi supuse , sclavizate, inrobite de decizii majoritare ale altor tari mai puternice din EU. Este vorba de protejarea drepturilor minoritatii intr-o colectivitate. 

    Dreptul de veto este incredibil de important si nu trebuie abandonat. Altfel, va consolida Uniunea Europeana ca un sistem tiranic care inabusi orice dizidenta. 

    Cu cat mai multe concesii economice le facem AUSTRIEI, cu cat ne umilim mai mult, cu cat stam mai plecati cu atat isi vor bate joc de noi iar ceilalti din UE vor intelege ca suntem dispusi la orice slugarnicie si la orice compromis. Dam resurse natural, incheiem contracte dezavantajoase, permitem sfidarea din partea oricui. Colonie. Astia suntem noi, vitejii si demnii romani.

    Personajul in cauza , dupa ce a fost obligat sa accepte intrarea Romaniei in Schengen din pura nervozitate si din spirit de neacceptare a ceea ce Iohannis a realizat in tara si in strainatate procedeaza aidoma lui Barna , Kelemen si Orban toti de Romania dupa ce li s-a luat jucaria . Frustrare mare mon cher .

    Austria trebuie boicatata si tratata in oglinda… Romania trebuie sa recupereze Petromul si BCR ul urgent.. OMV exclus de la Marea Neagra.. Tot ce vine la frontiera cu numere de Austria verificati si de purici….. Romania trebuie sa fie mai demna si cu mai mult resoect de sine …

    1. nu despre asta e vorba

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb