BUCUREŞTI: Biserica din Parcul IOR a fost vandalizată

A.P.
Miscellanea / 19 martie 2021

Biserica din Parcul IOR a fost vandalizată

Biserica ortodoxă din Parcul IOR a fost vandalizată, anunţă vineri purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu, care califică incidentul drept "un exemplu strident dintr-un lung şir de acte violente dictate şi întreţinute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreştină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic". "Toleranţa clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, loveşte din nou", afirmă Bănescu. El prezintă imagini cu lăcaşurl de cul pe ai cărui pereţi sunt scrise mesaje precum "Be Gay". LGBT, BLM, ANTIFA, potrivit News.ro.

"Toleranţa clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, loveşte din nou. Şi face ceea ce ştie ea mai bine: vandalizează, murdăreşte, expectorează mesaje groteşti şi, în accese de supremă inteligenţă, îşi scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereţii frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureştean IOR. Doar un exemplu strident dintr-un lung şir de acte violente dictate şi întreţinute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreştină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv şi progresist mediul universitar şi social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, îşi găseşte, iată, adepţi şi în România", declară Vasile Bănescu.

El precizează că, din fericire, aceşti adepţi nu sunt n România profundă, a majorităţii oamenilor normali şi de bun-simţ, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obişnuite să ţină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti.

"Salvarea lor, ca şi a noastră a tuturor, o reprezintă constant educaţia în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice şi, desigur, fertila credinţă în Dumnezeu", conchide.

viewscnt

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Deci a inceput atacul deschis asupra bisericilor. Din pacate cei din fruntea statului nu condamna deschis astfel de acte huliganice la adresa bisericilor. E pacat ca s-a ajuns aici in 2021 sa mancam de pe jos, sa ne inchinam la virusi si la corporatii si sa mazgalim biserici din lemn...

    Este drept, asocierea nu inseamna neaparat cauzalitate.

    Totusi, nu pot sa nu observ ca este prima oara cand aud despre vandalizarea acestei biserici construite acum mai mult de 25 de ani. 

    Sa fie oare vreo legatura intre activistii vandali si faptul ca parcul IOR a intrat recent in atentia "activistilor" de mediu si poate si de alte soiuri, odata cu articolele media referitoare la culoarea apei lacului?

    Nu s-au isterizat "activistii" de mediu suspectand deversare de fecale si alte substante toxice in lac, desi niciun peste mort nu a fost vizibil la suprafata apei, iar ratele, lebedele si pescarusii de acolo sunt cat se poate de multi si de viabili? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb