BUCUREŞTI Pasajul rutier subteran "Piaţa Presei" a fost dat în funcţiune

Alexandru Costea
Companii #Construcţii / 19 iulie 2015

sursa foto: Facebook

sursa foto: Facebook

Pasajul rutier subteran "Piaţa Presei" a fost dat în funcţiune astăzi în prezenţa primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, costul lucrării, care a început în aprilie 2014, ridicându-se la 60 de milioane de lei.

"A început în aprilie 2014, efectiv prima săpătură. Avem o mică întârziere, de aproape două luni de zile. E din cauza reţelelor (de energie electrică, n.r.). E gata, se poate circula, are în jur de 800 de metri, două ieşiri, o singură intrare, intrarea de pe Bucureşti-Ploieşti dinspre Fântâna Mioriţa", a explicat primarul general, potrivit surselor din presă.

Oprescu a arătat că în felul acesta "30% circulaţia este liberă", fără ca maşinile să fie oprite la stop. Se estimează că prin pasaj vor circula 2.000 de vehicule pe oră.

"Cei care doresc să circule pe Bulevardul Poligrafiei sau Mărăşti, până se obişnuiesc cu pasajul, pot să meargă pe deasupra. Încărcătura maximă va fi pe Kiseleff, unde se înregistrează 2.000 de maşini/h. Sperăm ca intrarea în Bucureşti să fie mult mai uşoară", a afirmat primarul general al Capitalei.

El a mai explicat că a fost desfiinţat un stop şi s-a făcut un pasaj pietonal, care ajunge la terminalul liniei de tramvai 41 şi care corespunde intrării în Parcul Herăstrău.

"Urmează ca la 800 de metri să se construiască un alt pasaj pietonal transversal sub Kiseleff, care va corespunde intrării fostului Minister al Culturii, acum Muzeul Satului. Fluxul de oameni va fi mai constant din cauză că se va desfiinţa şi al doilea stop. Îmi cer scuze pentru uşoara întârziere, le mulţumesc bucureştenilor pentru răbdare şi să dea Dumnezeu să circule sănătoşi", a declarat primarul general.

Totodată, primarul a mai declarat că anul acesta ar urma să demareze lucrările proiectate de-a lungul timpului pe Inelul principal, respectiv o serie de trei pasaje, sub trecere la nivel, care urmează să fie construite în zonele Lizeanu, Iancului şi în intersecţia Tunari - Barbu Văcărescu.

La inaugurare, Oprescu, însoţit de jurnalişti, a traversat pasajul pietonal dintre terminalul liniei de tramvai 41 şi intrarea în Parcul Herăstrău, pasaj care găzduieşte şi o expoziţie de fotografie despre Bucureşti.

Pentru persoanele cu dizabilităţi, în zona pasajului pietonal urmează să fie două lifturi, a adăugat Oprescu.

Pasajul "Piaţa Presei" subtraversează piaţa pe direcţia nord - sud, pe sensul de intrare în oraş, potrivit datelor comunicate de Biroul de presă al Primăriei Capitalei.

"Legătura între şoseaua Bucureşti - Ploieşti şi şoseaua Kiseleff se face pe două benzi de circulaţie. În subteran se desprinde o bandă separată, care face legătura cu bulevardul Mărăşti. Circulaţia la suprafaţă se desfăşoară, ca şi înainte, printr-o intersecţie semaforizată, cu pastilă centrală, care va asigura atât o parte dintre legăturile pietonale, cât şi pe cele ale bicicletelor. Circulaţia pietonală din zona intrării în parcarea parcului Herăstrău se face printr-un nou pasaj pietonal, care a înlocuit vechea trecere de pietoni. Accesul la transportul public se face printr-o nouă staţie, situată pe sos. Kiseleff, vechile staţii fiind relocate pe noul amplasament", precizează PMB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb