BUCUREŞTI: Piaţa Obor rămâne deschisă

A.P.
Politică / 8 noiembrie 2020

Piaţa Obor rămâne deschisă

Deşi în Hotărâre privind impunerea unor măsuri restrictive care să limiteze răspândirea epidemiei de covid se prevede sistarea activităţilor din pieţe închise, primarul Sectorului 2, Rad Mihaiu, anunţă că Piaţa Obor rămâne deschisă. Mihaiu a precizat că s-au asigurat toate condiţiile pentru respectarea regulilor sanitare şi a distanţării, astfel că Direcţia de Sănătate Publică şi-a dat acordul pentru ca piaţa să rămână deschisă, potrivit g4media.

"Piaţa Obor a dat dovadă de solidaritate în ultimele trei zile. Efortul depus de toţi cei implicaţi a fost încununat cu succes. Azi, doamna directoare a Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Oana Niculescu, a făcut o vizită în piaţa noastră. Măsurile implementate în ultimele zile au asigurat trasee de circulaţie mai libere şi ordonate, păstrarea distanţei şi o siguranţă suficient de mare încât să putem păstra Piaţa Obor deschisă. Pereţii din hala nouă sunt de azi ridicaţi. Poliţia Locală şi Naţională patrulează regulat prin toate zonele din piaţă. Comercianţii îi atenţionează şi ei pe clienţii care mai încalcă uneori regulile. Se lucrează în continuare la lărgirea intrărilor către platforma de la Piaţa Obor. S-a dovedit că se poate. Şi va trebui să depunem acest efort împreună în fiecare zi, pentru sănătatea tuturor", a transmis Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2 a postat pe contul său de Facebook imagini din Piaţa Obor. "Ce mai impresionat cel mai mult în această poveste e că atunci când povestea părea că nu se va putea rezolva în favoarea lor, majoritatea celor din piaţă au fost foarte înţelegători. Erau dispuşi să îşi mute toată marfa afară peste noapte, să suporte frigul, să facă orice era nevoie ca să continuăm în condiţii de siguranţă.Nu există o luptă români contra români în această criză. E doar o lipsă de comunicare. Prin dialog s-a demonstrat că se pot găsi soluţii. Haideţi să fim împreună responsabili! Purtăm masca, păstrăm distanţa şi ne respectăm semenii", a scris Radu Mihaiu.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Tocmai piata obor, orban spunea ca la obor este zona zoster

    1. ZONA ZOSTER, O AFECTIUNE CU RISCURI PE TERMEN LUNG

    Am păstrat pieţele deschise, mai mult primăriile pot să organizeze pieţe volante pentru a permite desfacerea produselor de către producătorii agricoli, menţionez, de către producători agricoli, pentru că, din păcate, mare parte din cei care desfac marfa în pieţe numai producători agricoli nu sunt ei , a afirmat Ludovic Orban.

    El a precizat că măsurile decise de Executiv sunt măsuri temporare şi necesare 

    "Am luat nişte măsuri de restricţie pe care nu le-am luat că ne dorim noi, sunt absolut necesare", a afirmat premierul. 

    1. A primit ordin de la stapani,nu a vrut el

    "Unii încearcă să facă o întreagă campanie că noi avem ce avem cu producătorii autohtoni. Asta e o mare prostie, dar pentru asta trebuie o reacţie. Să vorbeşti cu primarii de sector şi să le ceri lucrul ăsta" i-a transmis premierul primarului Capitalei.

    Primul ministru a precizat, în discuţiile avute, că va transmite Direcţiilor de Sănătate Publică şi Direcţiilor Sanitar-Veterinare solicitarea de a sprijini autorităţile locale în amenajarea unor astfel de spaţii. 

    În toate discuţiile, premierul a subliniat că este vorba despre producătorii autohtoni. 

    În discuţia cu Nicuşor Dan a afirmat că în pieţele din Bucureşti sunt mulţi comercianţi intermediari care nu au nicio bucată de pământ, care au certificat de producător obţinut de la diferiţi primari de prin jurul Bucureştiului şi care nu sunt producători. 

    "Trebuie toţi producătorii autohtoni care au marfă românească să aibă această posibilitate să vândă în spaţiile deschise amenajate în jurul pieţelor şi în pieţele volante", a adăugat premierul. 

    1. sa-i "subentioneze" si pe tarani macar cu un scaun daca nu cu o taraba in piata sa nu-i mai hinghereasca politia locala pe strazi in favoarea "comerciantilor ambulanti" de ciordeli.

    Eu locuiesc la 400 km de Bucuresti, dar m-am bucurat mult cand am auzit ca nu se inchide piata Obor, sincer, consider ca munca de un an de zile a acelor fermieri nu trebuie aruncata la gunoi. Trebuie sa sprijinim producatorii locali, nu pe cei di Germania si Franta...

    1. Bucurestenii suntem sub asediul celor care au "produs" supermarket-uri pe locurile serelor , autobazelor s.a.m.d... local producem frunze de taiat la caini si alte animale de companie prin parcuri la schimb cu tone de "noroace" in care calcam zilnic pe trotoare modernizate pentru cetateni civilizati ..Asteptam sau somam primariile sa faca un program in consiliile locale in care sa se aprobe accesul oricarui producator roman care se inscrie ca producator si furnizor autentic astfel incat costurile de transport sa fie subventionate de fiecare primarie beneficiara ... asa se asigura o logistica clara si eficienta pt "accesul " pe piete . ..altfel n-are rost sa discutam si sa mai ceara voturi daca lasam " intermediari" intre noi romanii.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb