Buffett preia "Precision Castparts" pe 37 miliarde dolari

ALINA VASILESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 august 2015

Buffett preia "Precision Castparts" pe 37 miliarde dolari

Conglomeratul american "Berkshire Hathaway" Inc., deţinut de investitorul miliardar Warren Buffett, a decis să cumpere "Precision Castparts" Corp., producător de componente pentru aeronave, în cadrul unei tranzacţii evaluate la 37,2 miliarde de dolari.

Firma lui Buffett va plăti 235 de dolari pentru o acţiune "Precision Castparts", în numerar, şi va prelua datoria netă a acestei companii, conform anunţului făcut ieri de cele două societăţi. Preţul este cu 21% mai mare decât cotaţia de închidere a titlurilor "Precision Castparts" la finele săptămânii trecute.

Afacerea este una dintre cele mai mari pentru Buffett, care şi-a consolidat firma, în ultimii ani, prin achiziţia de societăţi industriale, precum "Iscar Metalworking", în 2006, şi producătorul de chimicale "Lubrizol", în 2011. Totodată, în 2009, "Berkshire Hathaway" a preluat operatorul american de cale ferată BNSF, într-o tranzacţie care a evaluat compania la 34 de miliarde de dolari şi a inclus şi preluarea unor datorii de 10 miliarde de dolari.

Tranzacţia cu "Precision Castparts" va reduce lichidităţile "Berkshire Hathaway", care au depăşit 66 de miliarde de dolari la data de 30 iunie 2015, potrivit Bloomberg.

"Berkshire" deţinea deja o participaţie de 3% la "Precision Castparts". Acum, când preia această societate, Buffett declară: "Am admirat operaţiunile PCC o lungă perioadă de timp. Este furnizor preferat în industria aerospaţială şi una dintre cele mai importante surse de export american".

În luna iulie, "Precision Castparts" a anunţat că aşteaptă vânzări de 10-10,4 miliarde de dolari în anul fiscal curent, care se încheie în martie 2016, respectiv o marjă operaţională de circa 27%. În exerciţiul precedent, 70% din vânzările companiei au fost destinate industriei aerospaţiale, iar 17% - pieţei energiei. Printre clienţii companiei se numără conglomeratele "General Electric" Co., "Boeing" Co. şi "Airbus Group" SE.

Analiştii sunt de părere că Buffett ar putea continua "mega-achiziţiile", în condiţiile în care nu plăteşte dividende şi răscumpără rar acţiuni.

În schimb, Buffett a declarat, ieri, că nu va mai face achiziţii majore în următoarele 12 luni, ci doar preluări mici, în semestrul viitor.

Afacerile "Berkshire" includ companii din sectorul asigurărilor, precum reasigurătorul "General Re", dar şi participaţii în alte societăţi majore, printre care "Coca-Cola" şi "American Express".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb