BUGET 2022: DNA şi DIICOT, cheltuieli reduse de personal

G.M.
Miscellanea / 21 decembrie 2021

DNA şi DIICOT, cheltuieli reduse de personal

Direcţia Naţională Anticorupţie şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism vor avea anul viitor bugetele diminuate la cheltuielile cu personal, în condiţiile în care ambele structuri de Parchet nu au schema acoperită cu numărul necesar de procurori.

Deputatul Claudiu Năsui a arătat, în cadrul dezbaterilor pe bugetul Ministerului Public din comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului, că este îngrijorător că bugetul scade la DNA cu 6%, iar la DIICOT cu 22,5%, chiar dacă în anul 2021 o parte din sumele privind cheltuielile de personal au reprezentat plăţi restante pentru venituri stabilite în baza unor hotărâri judecătoreşti.

"Nu ar fi mai util să menţinem şi să folosim aceste cheltuieli pentru angajarea de procurori, pentru acoperirea deficitului de personal?", a întrebat-o Claudiu Năsui pe procurorul general Gabriela Scutea, şefa Ministerului Public.

"În privinţa acoperirii numărului de procurori pentru DNA, procedura de selecţie durează minim trei luni. În 2021, din 42 locuri ofertate au fost doar 17 procurori selectaţi prin prisma condiţiilor impuse de lege. Întregul deficit de peste 40 de posturi va fi dificil de acoperit în 2022. Am prevăzut din aprilie fonduri pentru acoperirea deficitului de personal de la DNA, care trebuie rezolvat conform PNRR. În 2022 putem angaja doar maxim 50 de persoane pe dispoziţa din luna aprilie. (...) În privinţa celorlaltor parchete noi suntem blocaţi, suntem ţinuţi în loc de procedura de admitere la INM. Pentru admiterea din 2022, promoţia de magistraţi va ieşi în 2024. (...) Dacă CSM va declanşa procedura de selecţie în ianuarie, ea nu se va termina decât undeva în luna octombrie", a afirmat Gabriela Scutea.

Claudiu Năsui a spus că din declaraţiile procurorului-general reiese că ne aflăm "în situaţia în care avem procurori supraîncărcaţi cu dosare, avem bani - dacă ar fi să menţinem alocarea din 2021, dar nu putem să angajăm oameni ca să rezolvăm această supraîncărcare din cauza Consiliului Superior al Magistraturii (n.red. - CSM)".

"Acesta este răspunsul: nu putem datorită condiţiilor de acces în profesie să angajăm procurori într-o procedură specială de trei luni", a precizat Gabriela Scutea, şefa Ministerului Public.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Doua institutii cvasiinutile, dna cu achitari pe banda, diicot care nu poate sa il prinda pe bombardierul de la arad.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb