Bugetul "Metrorex" a fost suplimentat cu 118 milioane lei

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare / 6 august 2008

Bugetul "Metrorex" a fost suplimentat cu 118 milioane lei

Bugetul Metrorex a fost suplimentat cu 118 milioane lei, din care 61 milioane lei de la bugetul de stat şi 57 milioane lei dintr-un credit extern de la Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), a declarat ieri, directorul de comunicare al companiei, Mariana Petre.

"Compania a efectuat o analiză atentă a necesarului de fonduri care mai pot fi utilizate până la finele anului (din cauza termenelor necesare derulării procedurilor de achiziţie), solicitând sume care au fost aprobate prin rectificarea operată în luna iulie 2008", a spus directorul de comunicare Metrorex, Mariana Petre.

La magistrala 4 Nicolae Grigorescu- Linia de Centură finalizarea lucrărilor pentru punerea în funcţiune pentru călători este programată pentru finele trimestrului IV 2008. Fondurile aprobate suplimentar vor completa necesarul de finanţare fiind utilizate pentru finalizarea, finisajelor, a instalaţiilor electrice, instalaţiile de automatizare a traficului, instalaţii de curenţi slabi (telefonie, detecţie incendiu, TV, informare dinamică a călătorilor, sonorizare şi taxare n.r.). De asemenea, pentru tronsonul Gara de Nord-Laromet fondurile aprobate suplimentar vor completa necesarul pentru finalizarea lucrărilor de structură la staţia Bazilescu şi continuarea lucrărilor de subtraversare a apeductelor din zona pod Constanţa, inclusiv refacerea şi aducerea la starea iniţială a zonei cuprinse între intersecţia Calea Griviţei- Ion Mihalache şi podul Constanţa.

"Pentru 2008 sumele alocate de la bugetul de stat, vor fi utilizate şi pentru tronsonul Drumul Taberei- Universitate continuarea elaborării proiectelor, fiind necesară obţinerea avizelor, acordurilor şi autorizaţiilor, serviciile de consultaţă şi pregătirea desfăşurării procedurilor de achiziţii lucrări. Licitaţia pentru execuţia lucărilor de structură ( tunele, galerii şi staţii n.r.) se va desfăşura în trimestrul IV al anului în curs, a precizat Mariana Petre.

În plus, mai sunt şi lucrările de modernizare a instalaţiilor electrice de joasă tensiune pe Magistrala 1 şi 3 care sunt o componentă a Acordului încheiat cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru proiectul " Modernizarea metroului din Bucureşti- etapa III", fiind finalizate proiectele tehnice şi documentaţiile pentru derularea procedurilor de achiziţie, prevăzute a se des­făşura în trimestrul III 2008, a subliniat directorul de comunicare Metrorex.

Ministerul Transporturilor a solicitat suplimentarea bugetului cu 600 de milioane de euro, banii urmând a fi destinaţi finanţării marilor lucrări de infrastructură rutieră şi feroviară, a declarat la începutul lunii iulie ministrul Trans­porturilor, Ludovic Orban. Totodată, acesta a declarat ca vor fi acordate suplimentări ale bugetului pentru trei lucrări la Metrorex, respectiv dezvoltarea tronsoanelor Nicolae Grigorescu - Şoseaua de Centură, 1 mai - Laromet şi Drumul Taberei - Universitate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb