Bulgaria va face tot posibilul să deruleze South Stream

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 aprilie 2014

Bulgaria va face tot ce îi va sta în putinţă pentru dezvoltarea proiectului South Stream, a declarat, ieri, ministrul de Externe al acestei ţări, Kristian Vigenin, relatează Novinite. "Există un acord total în Bulgaria în această privinţă, nu doar în rândul autorităţilor, dar şi între opoziţie şi partidele aflate la guvernare. Pentru noi, South Stream este un proiect important", a afirmat Vigenin într-un interviu acordat agenţiei ruse Itar-Tass. El a arătat că în pofida dorinţei de stabilizare a Ucrainei, se vede că situaţia nu se va calma în curând. "Bulgaria şi alte state membre ale Uniunii Europene nu trebuie să fie ostaticele instabilităţii Ucrainei", a spus Vigenin.

Oficialul bulgar a explicat că cea mai mare problemă a Bulgariei şi altor câteva ţări membre este că aproape tot necesarul lor de gaze provine din Rusia, fiind importantă asigurarea unor surse alternative, dar şi că South Stream are avantajul să fie o rută alternativă pentru gazele ruseşti, potrivit Mediafax. "În aceste condiţii, trebuie să primeze interesele cetăţenilor europeni, inclusiv ale bulgarilor. Vom face tot posibilul pentru ca South Stream să fie implementat", a subliniat Vigenin.

Ministrul a mai spus că, atunci când este vorba despre securitatea energetică, este important ca gazele ruseşti destinate Bulgariei să nu depindă de alte ţări de tranzit. "Din acest punct de vedere, valoarea acestui proiect este foarte mare pentru Bulgaria, acesta fiind motivul pentru care vom face tot posibilul pentru realizarea acestuia", a notat el.

Săptămâna trecută, UE a anunţat că nu mai consideră South Stream o prioritate, iar Parlamentul European a adoptat o rezoluţie fără caracter obligatoriu pentru oprirea proiectului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb