Bursa de Valori din Tokyo ar putea delista "Livedoor"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 februarie 2006

Bursa de Valori din Tokyo (Tokyo Stock Exchange - TSE) va delista, probabil, compania de Internet "Livedoor" şi subsidiara sa "Livedoor Marketing", ca urmare a punerii sub acuzare de către procurori a fostului director executiv al "Livedoor", Takafumi Horie, dar şi a altor reprezentanţi ai conducerii, suspectaţi că au falsificat rezultatele financiare ale societăţii. Directorul "Livedoor" şi alţi membri din conducere au fost acuzaţi de Comisia de Supraveghere a Valorilor Mobiliare şi Bursei că a încălcat reglementările în materie. Procurorii au formulat, ieri, aceleaşi acuzaţii.

Comisia menţionată a plasat acţiunile "Livedoor" şi "Livedoor Marketing" sub supraveghere la data de 23 ianuarie, cînd Horie şi adjuncţii săi au fost arestaţi în baza suspiciunilor de încălcare a legii valorilor mobiliare, difuzînd informaţii false privind situaţia financiară pe anul fiscal 2004, dar şi umflînd artificial preţul acţiunilor companiei. "Livedoor" este bănuită că şi-a umflat profiturile cu cîteva miliarde de yeni în anul respectiv.

Takafumi Horie neagă toate acuzaţiile care i se aduc, în vreme ce fostul director Ryoji Miyauchi şi alţi executivi au recunoscut, în general, faptele de care se fac vinovaţi.

În cursul şedinţei de tranzacţionare de ieri, acţiunile "Livedoor" au pierdut 33%, încheind ziua cu 52 de cenţi/titlu. De la momentul la care autorităţile au efectuat primul control la sediul companiei (19 ianuarie), acţiunile "Livedoor" au pierdut 90% din valoarea de piaţă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb