Bursa din Moscova a obţinut 500 milioane dolari din oferta publică iniţială

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 februarie 2013

Titlurile Bursei din Moscova sunt tranzacţionate sub simbolul MOEX. La finele zilei de vineri, un titlu MOEX a fost cotat la 55 ruble, preţ nemodificat faţă de cel al ofertei publice iniţiale.

Titlurile Bursei din Moscova sunt tranzacţionate sub simbolul MOEX. La finele zilei de vineri, un titlu MOEX a fost cotat la 55 ruble, preţ nemodificat faţă de cel al ofertei publice iniţiale.

Acţiunile Bursei din Moscova au debutat vineri, pe propria piaţă, după ce aceasta a obţinut 15 miliarde ruble (500 de milioane de dolari) din oferta publică iniţială.

În cadrul ofertei - cea mai mare de pe piaţa Rusiei din 2007 - a fost atrasă o cerere de două ori mai mare decât numărul acţiunilor puse în vânzare, la preţul minim din intervalul stabilit.

Cele mai multe solicitări pentru titlurile bursei au venit din partea unui fond de investiţii susţinut de statul rus, RDIF. Acesta a investit 80 de milioane de dolari în acţiuni, devenind proprietarul a 4,5% din capitalul bursei.

Bursa din Moscova şi-a listat 30% din capital, iar titlurile au fost cumpărate la 55 de ruble (1,80 dolari) fiecare.

Iniţial, Bursa din Moscova stabilise preţul ofertei la 55-63 ruble/acţiune, iar apoi l-a redus la 55-57 ruble. Bursa a fost evaluată în cadrul ofertei la 126,9 miliarde ruble (4,2 miliarde dolari).

Conform unor surse citate de presa internaţională, listarea pieţei ruse a atras investitori străini precum fondul suveran chinez CIC. Au fost, de asemenea, cumpărători din SUA şi Europa.

"Oferta publică iniţială a Bursei din Moscova reprezintă un pas important în dezvoltarea pieţei, dar şi în privinţa perspectivelor de creştere a pieţei financiare a ţării", a declarat directorul executiv al Bursei din Moscova, Alexander Afanasiev, adăugând: "Faptul că oferta a fost suprasubscrisă arată un vot de încredere în acţiunile listate în Rusia, respectiv recunoaşterea recentelor iniţiative menite să dezvolte infrastructura pieţei de capital din ţara noastră".

Oficialul Bursei din Rusia a mai spus: "Am dovedit că investitorii internaţionali sunt pregătiţi să vină la Moscova, dacă activele sunt interesante".

Banii obţinuţi din oferta publică iniţială vor fi folosiţi de Bursa din Moscova pentru majorarea capitalului casei sale de clearing şi pentru modernizarea infrastructurii IT.

Bursa din Moscova a luat fiinţă în 2011, în urma fuziunii celor două pieţe majore din Rusia - MICEX şi RTS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb