Bursa din Sibiu va introduce în următoarele zile noi instrumente financiare

A.G.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 august 2009

Bursa din Sibiu (Sibex) va introduce în următoarele zile, la tranzacţionare, noi instrumente financiare - contractele pe diferenţă (CFD-uri) pe acţiunile SIF4 Muntenia, Banca Transilvania şi BRD, a declarat, ieri, directorul general adjunct al Sibex, Darius Cipariu, citat de Agerpres.

"Ne-am dori să lansăm aceste instrumente financiare chiar în această săptămână. Oricum este o chestiune de zile - am primit avizul general de la CNVM şi aşteptăm şi certificatele de înregistrare pentru noile instrumente", a spus Cipariu.

Domnia sa a precizat că, pentru a intermedia tranzacţii cu CFD, casele de brokeraj vor trebui să depună la Casa Română de Compensaţie (CRC) garanţii suplimentare în valoa­re de 10.000 lei.

Potrivit lui Cipariu, toate casele de brokeraj din Top10 al intermediarilor la Bursa din Sibiu s-au arătat interesate de tranzacţiile cu CFD-uri.

Într-o a doua etapă, Sibex intenţionează să lanseze CFD-uri pe toate SIF-urile şi pe acţiuni care au avut în trecut lichiditate pe futures, de genul Petrom şi Rompetrol Rafinare, dar pentru care s-a diminuat interesul.

Un CFD reprezintă o înţelegere între un cumpărător şi un vânzător prin care aceştia sunt de acord să-şi deconteze diferenţa de valoare a unui activ între momentul iniţierii şi cel al lichidării contractului. Diferenţa este determinată prin referire la preţul unui activ suport - o acţiune, un indice, rată de schimb valutar sau o marfă şi la perioada de deţinere a respectivului CFD.

CFD permite unui investitor să profite de oscilaţiile preţurilor acţiunilor şi indicilor fără să cumpere sau să vândă efectiv activele respective.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb