Bursa din Tokyo a revenit pe primul loc în Asia

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 februarie

Bursa din Tokyo a revenit pe primul loc în Asia

English Version

Piaţa niponă se situează pe locul al patrulea la nivel mondial

Bursa din Tokyo (Tokyo Stock Exchange - TSE) a revenit pe primul loc în Asia, în ceea ce priveşte capitalizarea de piaţă, în condiţiile în care fonduri semnificative au părăsit piaţa de valori chineză, orientându-se spre Japonia şi India, anunţă publicaţia Nihon Keizai Shimbun (Nikkei), citând datele Federaţiei Mondiale a Burselor (World Federation of Exchanges - WFE). Acestea arată că, la sfârşitul lunii trecute, capitalizarea totală a acţiunilor listate la Bursa de Valori din Tokyo, în dolari, a depăşit-o pe cea de la Bursa de Valori din Shanghai (China), clasându-se pe locul nr. 1 în Asia pentru prima dată după luna iunie 2020.

Capitalizarea Bursei din Tokyo este a patra în lume, după a celor din New York (New York Stock Exchange), Nasdaq şi a piaţei paneuropene Euronext. La sfârşitul lunii trecute, capitalizarea totală de piaţă a acţiunilor listate la Bursa de Valori din Tokyo era de 6,34 trilioane de dolari, cu 296,7 miliarde de dolari mai mare decât capitalizarea bursieră de 6,04 trilioane de dolari a Bursei de Valori din Shanghai, notează sursa citată. Când piaţa din Shanghai a depăşit Bursa din Tokyo, în iulie 2020, companiile listate la Bursa din China aveau o capitalizare totală de aproximativ 6,03 trilioane de dolari, faţă de circa 5,55 trilioane de dolari în cazul TSE, conform Japan Times.

La sfârşitul lunii ianuarie, National Stock Exchange din India a urcat pe locul şase în lume, depăşind Bursa de Valori din Shenzhen (locul al şaptelea) şi Bursa de Valori din Hong Kong (locul opt) în privinţa capitalizării de piaţă.

Timp de peste un an - de la sfârşitul lui 2022 până în ianuarie anul acesta -, capitalizarea Bursei din Tokyo a crescut cu 18%, iar cea a National Stock Exchange din India - cu 34%, însă capitalizarea Bursei din Shanghai a scăzut cu 10%, potrivit cifrelor anunţate de WFE.

Conform aşteptărilor, companiile din Japonia vor creşte din nou pe măsură ce ţara iese din deflaţia pe termen lung (scăderea preţurilor pe fondul recesiunii economice).

Indicele Nikkei 225 al pieţei de valori japoneze a scăzut cu 0,3% ieri, atingând 38.262,16 puncte. La data de 16 februarie indicele major al pieţei din Tokyo a ajuns la 38.487 puncte - cel mai ridicat nivel din ultimii 34 de ani. În ultimul an, indicele Nikkei 225 a câştigat 41,2%.

Ayako Terada, strateg la Nomura Securities, declară citat de Japan Times: "Există un sentiment de nelinişte în China, care se răspândeşte printre investitori, deoarece problemele din industria imobiliară încetinesc economia, iar guvernul ţării întăreşte controalele împotriva firmelor IT. Este tot mai dificil să investeşti în China din cauza riscurilor geopolitice, inclusiv a unei rupturi între Statele Unite şi Beijing".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. in xau jpy tot in crash e…

    e crak up boom acolo… 

    consumul in crash… in japoniuta… credit inca in boom…arde uite cum arde… dam semnale lungi sa ne vezi de departe… vreau sa ajung unde tu nu ajungi… dai cu foc banca central pana sar din blugi! 

    s c c r e t 

    1. se ia index si se imparte la Nominal venit per luna = moca… dar cu crash moneda…

      s c c r e t 

      Japii e oameni batrini. Si scunzi. Consuma putin. De ce-ar creste consumul?

      Raspuns: ca sa le iasa mantrele economice indienilor xau. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb