Bursa din Varşovia îşi reduce programul de tranzacţionare

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 martie 2013

Bursa din Varşovia îşi reduce programul de tranzacţionare

Bursa de Valori din Varşovia (Warsaw Stock Exchange - WSE), cea mai mare piaţă de acţiuni din Europa Centrală, îşi va reduce cu 30 de minute programul de tranzacţionare, începând de luna viitoare, conform afirmaţiilor făcute ieri de directorul executiv al WSE, Adam Maciejewski.

Astfel, din 15 aprilie, când WSE va lansa un nou sistem de tranzacţionare, operaţiunile de pe această piaţă se vor desfăşura în intervalul orar 09.00 - 17.00 (ora Poloniei), faţă de 09.00 - 17.30, cum au loc în prezent. Acest orar va fi în vigoare până la finele anului curent, când operatorul bursier va lua o decizie în privinţa programului.

WSE a extins programul de tranzacţionare cu o oră - de la 16.30 la 17.30 - la începutul lui 2011, în vederea creşterii volumelor şi a atragerii de investitori internaţionali. Decizia a generat proteste din partea caselor de brokeraj, care arătau că sunt nevoite să suporte costuri operaţionale mai mari în contextul declinului volumului transferurilor, ca urmare a crizei financiare globale.

"Actuala modificare a programului de tranzacţionare este rezultatul compromisului la care am ajuns cu societăţile de brokeraj", a spus Maciejewski, adăugând: "Nu putem ignora opinia brokerilor".

La WSE sunt listate 439 de companii, a căror valoare de piaţă combinată este de peste 696 miliarde zloţi (213 miliarde dolari). Volumul tranzacţiilor cu acţiuni a scăzut la nivel mondial anul trecut, iar media zilnică a transferurilor de pe piaţa poloneză s-a diminuat cu 24%, atingând nivelul minim al ultimilor trei ani, conform datelor WSE.

"International Personal Finance" Plc, furnizor britanic de credite de consum, este, începând de ieri, a 44-a companie străină listată pe piaţa principală a WSE, respectiv prima societate străină listată pe această platformă în 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb