Bursa - în creştere, leul în scădere

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 17 iulie 2012

Bursa - în creştere, leul în scădere

Principalii indici bursieri au înregistrat aprecieri, în perioada 13 iunie -13 iulie. Indicele BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare şi "Fondul Proprietatea", a crescut cu 3,38%. Indicele BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv SIF-urile, a cres-cut cu 3,12%, iar indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat cu 2,26%.

Acţiunile "Electroargeş Curtea de Argeş" (simbol ELGS ) au adus investitorilor, în perioada analizată, cele mai mari randamen-te, de 29,64%

Compania are un capital social de 6,2 milioane lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei/titlu.

"Bran Oil" SA Galaţi deţine 25,81% din titlurile ELGS.

Societatea investeşte disponibilul de lichidităţi pe piaţa de capital la societăţi generatoare de profit, cât şi în modernizarea spaţiilor de producţie şi în inves-tiţii noi pentru implementarea unor proiecte generatoare de noi locuri de muncă şi profit, se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a anunţat, săptămâna trecută, că va bloca, la Depozitul Central, un pachet de peste 18,87 milioane de acţiuni ale producătorului de electrocasnice "Electroargeş Curtea de Argeş", pentru o perioadă de două săptămâni, până la pronunţarea definitivă a instanţei în cazul litigiului privind majorarea de capital a companiei.

Acţiunile blocate sunt cele subscrise în urma des-făşurării operaţiunii de majorare a capitalului social, aprobată în şedinţa Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) din 14 ianuarie.

Fondul "BRD Acţiuni adus investitorilor câştiguri de 2,25%.

Tradiţionaliştii care au preferat, pe 13 iunie, să constituie depozite în euro, la "ATE Bank", au obţinut randamente de 0,29%. Investitorii care au ales să-şi ţină banii în depozite în lei, la "ATE Bank", au înre-gistrat pierderi de 1,41%.

Cei care au preferat să-şi ţină banii la ciorap au înregistrat deprecieri ale economiilor de 1,98%.

Cotaţia aurului a crescut cu 0,61% în perioada analizată, BNR afişând un curs de aproximativ 190 lei/gram. În prezent, uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului 1588 de dolari.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb