BURSELE DIN LUME Bursele europene şi americane, impulsionate de evoluţia pieţei muncii din SUA

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 7 octombrie 2019

Bursele europene şi americane, impulsionate de evoluţia pieţei muncii din SUA

Bursele din Europa au urcat vineri, după ce SUA au anunţat că economia americană a creat un număr moderat de noi locuri de muncă în luna septembrie, iar rata şomajului a coborât la cel mai redus nivel înregistrat după luna decembrie 1969. Evoluţia pare să calmeze îngrijorările pieţelor financiare potrivit cărora economia americană este în pragul recesiunii din cauza disputelor comerciale.

London Stock Exchange

- Titlurile companiei aeriene low-cost easyJet Plc s-au apreciat cu 1,4%, la 1.138 pence. Societatea este interesată de unele active ale touroperatorului britanic Thomas Cook Group Plc, conform directorului general al operatorului de trans­port aerian, Johan Lundgren, citat de Die Welt.

- Acţiunile grupului petrolier BP Plc au câştigat 2,1%, atingând 494,90 pence, în pofida faptului că directorul său executiv, Bob Dudley, a anunţat că se retrage în 2020, după 40 de ani în industria ţiţeiului.

- Indicele FTSE 100 a crescut cu 1,1%, la 7.155,38 puncte.

Euronext Paris

- Titlurile producătorului de băuturi alocoolice Pernod Ricard SA au înregistrat un plus de 1,6%, la 172 de euro. Uniunea Europeană va lua, probabil, măsuri retaliatorii ca ră­s­puns la noile tarife vamale ce vor fi impuse de Statele Unite asupra unor bunuri europene, a afirmat vineri Heiko Maas, ministrul german de Externe.

- Indicele CAC 40 a crescut cu 0,9%, la 5.488,32 puncte.

Toronto Stock Exchange

- Acţiunile furnizorului de informaţii financiare Thomson Reuters Corp. au avut un preţ de 89,52 dolari canadieni, cu 1% mai mare faţă de ziua precedentă. Societatea a cumpărat compania specializată în evenimente business-to-business FC Business Intelligence (FCBI).

- Indicele S&P/TSX Composite a urcat cu 0,5%, la 16.449,35.

Nasdaq SUA

- Bursele americane au crescut vineri, în baza datelor privind piaţa muncii.

- Acţiunile gigantului media Netflix Inc. au urcat cu 1,7%, la 272,79 dolari. Societatea cooperează cu Fiscul italian într-o anchetă privind o eventuală evaziune fiscală. Deşi aceasta nu are birouri sau vreun sediu în Italia, procurorii din Milano au deschis o cercetare preliminară a companiei pentru că serverele şi cablurile pe care le foloseşte reprezintă infrastructură digitală ceea ce face ca veniturile sale să fie taxabile sub legea italiană, potrivit Corriere della Sera.

- Titlurile grupului tehnologic Apple Inc. au crescut cu 2,8%, la 227,01 dolari. Apple le-a cerut furnizorilor să majoreze ritmul de producţie pentru telefoanele iPhone 11, cu aproximativ opt milioane de unităţi, echivalentul a aproximativ 10%, graţie cererii peste aşteptări, informează Nikkei Asian Review.

- Acţiunile Tesla Inc. s-au depreciat cu 0,7%, la 231,43 dolari. Producătorul de vehicule electrice a raportat că livrările sale au sporit cu mai puţin de 2% în trimestrul al treilea din 2019, evoluţia fiind sub estimările analiştilor.

- Indicele Nasdaq Composite a cres­cut cu 1,4%, la 7.982,47 puncte.

Tokyo Stock Exchange

- Acţiunile Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., cel mai mare grup bancar din Japonia, s-au depreciat cu 0,8%, la 538 yeni, iar cele ale rivalului mai mic Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. - cu 0,6%, la 3.647 yeni. Sectorul bancar nipon, care şi-a accelerat investiţiile în SUA, este afectat de dobânzile reduse de pe piaţa americană.

- Indicele Nikkei 225 a crescut cu 0,3%, la 21.410,20.

Sydney Stock Exchange

- Titlurile producătorului de aur Newcrest Mining Ltd. au consemnat un declin de 0,03%, la 35,47 dolari australieni, cele ale rivalului Evolution Mining Ltd. - de 0,2%, la 4,61 dolari australieni, în condiţiile în care preţul metalului galben a scăzut.

- Indicele S&P/ASX 200 a crescut cu 0,4%, la 6.517,10 puncte.

Hong Kong Stock Exchange

- Titlurile MTR Corp., societatea care administrează transportul feroviar din Hong Kong, au scăzut cu 1,9%, la 43,65 dolari HK. Compania este afectată de distrugerea infrastructurii din cauza protestelor care au loc în oraşul-stat.

- Acţiunile Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd., operatorul Bursei de Valori din Hong Kong, s-au depreciat cu 1,5%, la 226 dolari HK. Unii acţionari ai London Stock Exchange Group Plc, operatorul Bursei de Valori din Londra (LSE), au solicitat Hong Kong Exchanges & Clearing creşterea ofertei de preluare a pieţei britanice, spun surse citate de Reuters.

- Indicele Hang Seng a coborât cu 1,1%, la 25.821,03 puncte.

- Bursele din China au fost închise vineri (sărbătoare naţională).

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb