BURSELE DIN LUME Pieţele din Europa, în creştere după o nouă respingere a acordului de Brexit

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 aprilie 2019

Pieţele din Europa, în creştere după o nouă respingere a acordului de Brexit

Bursele europene au încheiat în urcare ultima zi a săptămânii trecute, după ce premierul britanic Theresa May a pierdut pentru a treia oară, în Parlament, votul pentru acordul de Brexit.

Acţiunile constructorului european de aeronave "Airbus" SE au câştigat 1,4%, ajungând la 117,90 euro. Compania a anunţat, vineri, că salută raportul Organizaţiei Mondiale a Comerţului, care confirmă că SUA au acordat facilităţi fiscale ilegale producătorului de avioane "Boeing" Co.

Titlurile distribuitorului suedez de îmbrăcăminte "Hennes & Mauritz" AB (H&M) au urcat cu 9,6%, la 155 de coroane, după ce acesta a raportat o scădere mai mică decât aşteptau analiştii a profitului operaţional trimestrial.

Acţiunile "Daimler" AG s-au apreciat cu 2,3%, la 52,25 euro. Compania auto germană va prelua o participaţie majoritară la "Torc Robotics", firmă americană specializată în tehnologii pentru vehiculele autonome.

Titlurile "Deutsche Bank" AG, cel mai mare grup bancar german, au coborât cu 0,4%, la 7,24 euro, iar cele ale rivalului mai mic "Commerzbank" AG - cu 0,3%, la 6,92 euro. Aproximativ 43% dintre germani se pronunţă împotriva unei fuziuni între "Deutsche Bank" şi "Commerzbank", conform unui sondaj Insa.

Acţiunile "Nestle" SA, cel mai mare grup alimentar din lume, au pierdut 0,3%, afişând un preţ de 94,90 franci. Compania elveţiană va fi judecată în Statele Unite pentru că a pretins că apa Poland Spring provine de la un izvor natural, deşi este apă obişnuită, un judecător federal respingând cererea "Nestle" ca plângerile clienţilor reclamanţi să fie respinse. Potrivit judecătorului, consumatori din opt state din nord-estul SUA pot să dea în judecată divizia "Nestle Waters North America" pentru că i-a înşelat să plătească mai mult, prin etichetarea Poland Spring ca "100% apă naturală de izvor".

Indicele SMI al pieţei din Zurich a crescut cu 0,8%, la 9.477,84 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 1%, la 5.350,53, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 0,9%, la 11.526,04.

Avans pe Wall Street

Pieţele americane au crescut vineri, în baza evoluţiilor din sectoare precum cel comercial, tehnologic şi industrial.

Titlurile gigantului "Mondelez International" Inc. s-au apreciat cu 1,2%, la 49,92 dolari. Producătorul de dulciuri este în negocieri avansate pentru achiziţia brandurilor internaţionale scoase la vânzare de "Campbell Soup" Co., valoarea estimată a tranzacţiei fiind de 2,5 miliarde de dolari, spun surse citate de Bloomberg. Acţiunile "Campbell Soup" au coborât cu 0,4%, la 38,13 dolari.

Titlurile companiei aeriene "American Airlines Group" Inc. au urcat cu 2,8%, la 31,76 dolari. "American Airlines" a decis suspendarea pe o durată nedeterminată a zborurilor pe ruta SUA - Venezuela, pe care le întrerupsese deja temporar din 15 martie, din motive de securitate.

Indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,7%, la 2.834,40 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,8%, la 25.928,68, Nasdaq Composite - cu 0,8%, la 7.729,32.

Asia, în urcare

Bursele din Asia au crescut vineri, investitorii reacţionând în mod pozitiv la evoluţia negocierilor comerciale dintre SUA şi China, derulate în Beijing.

Pe fondul speranţelor legate de aceste discuţii, sectorul minier s-a înscris pe curs ascendent: acţiunile gigantului internaţional "BHP Group" Ltd. au urcat cu 0,7%, la 38,49 dolari australieni, iar cele ale rivalului mai mic "Rio Tinto" Ltd. - cu 1,6%, la 97,91 dolari australieni.

În acelaşi domeniu, titlurile "Jiangxi Copper" Co., cel mai mare producător de cupru din China, au avut, pe piaţa din Hong Kong, un preţ neschimbat faţă de ziua anterioară: 10,42 dolari HK.

Acţiunile "Daiichi Sankyo" Co. s-au apreciat cu aproape 16%, la 5.100 yeni. Compania farmaceutică anglo-suedeză "AstraZeneca" Plc a realizat un acord de 6,9 miliarde de dolari cu "Daiichi Sankyo" pentru dezvoltarea şi distribuţia unui nou medicament împotriva cancerului.

Titlurile "Japan Exchange Group" Inc. (JPX), proprietarul Tokyo Stock Exchange, au scăzut cu 1,4%, la 1.973 yeni. JPX a decis să realizeze o alianţă cu "Tokyo Commodity Exchange" Inc. (TOCOM), luând în considerare lansarea unei oferte de preluare până la finele lunii iunie.

Indicele Nikkei 225 al Bursei din Tokyo a crescut cu 0,8%, la 21.205,81 puncte, Hang Seng al pieţei din Hong Kong - cu 1%, la 29.051,36, S&P/ASX 200 al celei din Sydney a scăzut cu 0,07%, la 6.180,70.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb