BURSELE DIN LUME Posibila tranzacţie "Anheuser-Busch" - "SABMiller" ridică pieţele europene

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 17 septembrie 2015

Posibila tranzacţie "Anheuser-Busch" - "SABMiller" ridică pieţele europene

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au crescut ieri, pe fondul unei posibile tranzacţii "SABMiller" Plc - "Anheuser-Busch InBev" NV, dar şi în aşteptarea deciziei pe care o va lua astăzi Federal Reserve (Fed) din SUA în privinţa dobânzii de referinţă.

Titlurile producătorului belgian de bere "Anheuser-Busch InBev", cel mai mare din lume, au urcat cu 7,9%, la 101,90 euro, iar cele ale rivalul său mai mic "SABMiller" - cu 21%, la 3.635 pence. "Anheuser-Busch" a anunţat că a contactat "SABMiller" pentru o eventuală preluare, însă nu a oferit detalii cu privire la propunerea făcută.

Acţiunile companiei miniere "Glencore" Plc s-au apreciat cu 2,6%, la 131,35 pence. Societatea a strâns 2,5 miliarde de dolari printr-un plasament de acţiuni, ca parte a pachetului de măsuri de 10 miliarde de dolari prin care vrea să-şi reducă datoria şi să-şi salveze ratingul de credit.

Titlurile "Industria de Diseno Textil" SA (Inditex), retailerul care deţine lanţul Zara, au câştigat 5,5%, ajungând la 30,17 euro. Compania a raportat creşterea cu 26% a profitului său net în primul semestru fiscal, la 1,17 miliarde de euro, pe fondul sporirii vânzărilor, datorită deprecierii euro.

Acţiunile PSA "Peugeot Citroen", cel mai mare producător de autoturisme din Franţa, au înregistrat un avans de 0,9%, la 15,86 euro. Compania va dezvolta un autovehicul electric cu "Dongfeng Motor Group" din China, pe care cei doi producători îl vor lansa în 2020.

Titlurile "Syngenta" AG au scăzut cu 0,2%, la 337,30 franci, în condiţiile în care producătorul elveţian de pesticide anunţă o gamă de noi produse, care ar putea genera vânzări de peste 6 miliarde de dolari.

Acţiunile E.ON SE, cea mai mare companie de utilităţi din Germania, au coborât cu 6,5%, la 7,57 euro. Societatea ar putea fi forţată să concedieze mai mulţi angajaţi, dacă incertitudinile privind provizioanele pentru dezafectarea centralelor vor determina agenţiile de evaluare financiară să retrogradeze ratingul E.ON.

Titlurile "ArcelorMittal", cel mai mare producător mondial de oţel, s-au depreciat cu 0,5%, la 6,21 euro. Compania va opri, în iunie 2016, producţia la fabrica sa din Bettembourg (Luxemburg).

La ora 16.27 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a crescut cu 1,3%, la 6.214,36 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 1,5%, la 4.638,49, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 0,5%, la 10.236,78.

SUA, în creştere

Acţiunile de pe pieţele americane au urcat ieri, în deschidere, investitorii aşteptând decizia Fed cu privire la dobânda de referinţă.

Titlurile "Exxon Mobil" Corp., cel mai mare producător de ţiţei din SUA, s-au apreciat cu 0,9%, la 73,48 dolari, iar cele ale rivalului mai mic "Chevron" Corp. - cu 1%, la 77,91 dolari, pe fondul creşterii cotaţiilor petroliere.

Acţiunile "Hewlett-Packard" Co. (HP) au crescut cu 2,3%, la 27,74 dolari. La un pas de divizarea sa istorică, HP a anunţat că vrea să elimine încă 25.000-30.000 de locuri de muncă pentru ca să-şi pună noile afaceri într-o poziţie mai solidă.

La ora 09.49, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 0,3%, la 1.983,96 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,1%, la 16.610,87, Nasdaq Composite - cu 0,1%, la 4.866,36.

Asia, în urcare

În Asia, pieţele s-au înscris pe un curs pozitiv, urmând cursul înregistrat de bursele din SUA, în ziua precedentă.

Titlurile "Cnooc" Ltd., cel mai mare producător offshore de petrol din China, au urcat cu 2%, pe piaţa din Hong Kong, la 8,68 dolari HK, ca urmare a avansului cotaţiilor ţiţeiului. În acelaşi sector, acţiunile companiei japoneze "Inpex" Corp. s-au apreciat cu 1,9%, la 1.101 yeni, iar cele ale "Woodside Petroleum" Ltd. din Australia - cu 3%, la 29,10 dolari australieni.

Titlurile "Sony" Corp., producător japonez de electronice, au câştigat 1,2%, ajungând la 3.096 yeni. Compania a informat că va reduce preţul consolelor PlayStation 4: 34.980 yeni (293 dolari) de la 1 octombrie, de la 39.980 yeni în prezent.

Acţiunile "Samsung Heavy Industries" Co., al treilea mare producător mondial de nave, au crescut cu 11,3%, la 13.350 woni. Compania anticipează că va încerca, din nou, să fuzioneze cu "Samsung Engineering" Co.

Acţiunile companiei auto japoneze "Suzuki Motor" Corp. au înregistrat un plus de 1,6%, la 3.842,5 yeni. Societatea răscumpără cota de 19,9% deţinută de acţionarul majoritar "Volkswagen" AG, plătind în schimb 3,9 miliarde de dolari.

Titlurile "Asahi Group Holdings" Ltd., producător japonez de bere, s-au apreciat cu 4,8%, la 3.773,5 yeni. "Mizuho Financial Group" Inc. şi-a modificat în sens pozitiv ratingul acordat companiei: "cumpără", de la "neutru".

Acţiunile "Hokkaido Electric Power" Co., companie japoneză de utilităţi, au scăzut cu 7%, la 1.176 yeni, iar cele ale "Kansai Electric Power" Co. - cu 6,2%, la 1.353,5 yeni, după ce indicele Topix Electric Power and Gas a pierdut 2,9%.

Indicele Nikkei 225 al Bursei din Tokyo a crescut cu 0,8%, la 18.171,60 puncte, Kospi al celei din Seul - cu 2%, la 1.975,45, S&P/ASX 200 al pieţei din Sydney- cu 1,6%, la 5.098,86.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Averile mogulilor romani si cum au fost ele dobandite...

    Va comunicam in cele ce urmeaza o modalitate inedita de spalare a banilor al carei autor este faimosul milionar Rolls Royce, devalizatorul Bancorex Liviu Tudor-patronul Reporter Virtual si membru al Clubului de la Roma. Veti vedea in cele ce urmeaza rezultatele unei munci sub acoperire efectuate de jurnalistii de la Rise Project la autoritatile fiscale franceze, la notariatele din Franta, acolo unde teparul Liviu Tudor si-a construit un buncar in care a investit 10 milioane de euro in afara de pretul de achizitie care s-a ridicat la inca 6 milioane de euro. 

    Dupa devalizarea bancilor Bancorex si Unirea pe care le-am aratat aici, teparului Liviu Tudor i-a venit ideea in 2007 sa-si cumpere o casa tip palat in localitatea Menton din sudul Frantei. Astfel a infiintat o societate, care la inceput a avut un capital social de 150 de mii de euro, detinut de Monica Tudor si Liviu Tudor dupa cum se poate vedea mai jos in actele oficiale. Acestea pot fi vizualizate in intregime AICI 

    Apoi , pentru ca Liviu Tudor nu a avut niciodata un serviciu desi se da mare inventator ( a inventat apa calda, roata patrata si tepele bancare) si trebuia sa investeasca niste bani in societatea La Vista si in casa proprie, situata in bulevardul Garavan numarul 89, localitatea Menton, Liviu Tudor a decis sa-si devalizeze propriile firme, inventand un mecanism pe cat de simplu pe atat de riscant si prostesc. 

    A construit in Romania o societate care se numeste Internet City Doi S.A. avand sediul in bulevardul Dimitrie Pompei nr. 6,  si care are un capital social de 6 milioane de euro in care actionari sunt: Prefabricate Vest cu un aport de capital de 11,48 milioane ron ( alti bani proveniti din devalizarea bancior si scursi prin prefabricate in Internet City Doi si apoi in Franta), alt actionar Banca Comerciala Nova Bank cu un aport de capital de 8.389.18 milioane ron, banca devalizata si inchisa de teparul Liviu Tudor, S.C. Digi Net S.A., aport la capital 14 milioane 778.094 ron. 

    Persoanele imputernicite de devalizatorul Liviu Tudor pe aceasta firma, asa cum se vede mai jos sunt Stefan Sebastian, Maria Dragomirescu (aceeasi persoana care administreaza si societatea din franta dupa cum se poate vedea in statutul societatii), Gelu Marchidan, iar printre cenzori o gasim nu-i asa, chiar pe sora lui Liviu Tudor, doamna Lungoci Cristina, ca doar trebuia si ea sa castige niste bani. Societatea Internet City Doi S.A, a accesat fonduri europene pentru cladirile Novo Park, promitand ca va furniza in schimbul fondurilor pentru construirea cladirii facilitati de internet si comunicare pentru chiriasii viitori ai acestei cladiri. In schimb, banii absorbiti de Internet City Doi au fost aportati la capitalul social al societatii La Vista cu sediul social acasa la devalizatorul Liviu Tudor, in adresa bulevardul Garavan, 89, Menton, Franta. 

     

    ​ 

    Sa vedem ce face cu banii societatea Internet City Doi S.A. Aceasta societate are 8 angajati, o cifra de afaceri de 5.187.817 mii ron, in anul 2014, adica aproximativ 1,3 milioane de euro. Veniturile totale ale societatii Internet City Doi care are sediul in Novo Park (Dimitrie Pompei nr.6) administrata de sora lui Liviu Tudor si de Maria Dragomirescu (care administreaza si societatea din Franta). Deci o societate cu o cifra de afaceri de 1.3 mil euro inventeaza 9.414.681 euro, fonduri care se duc pentru “marirea capitalului social” al societatii La Vista, proprietara din bulevardul Garavan 84, Menton, Franta. Cu alte cuvinte o societate cu o cifra de afaceri de 1.3 milioane de euro gaseste prin buzunare 10 milioane de euro care provin din fonduri europene de la actionarii bancii devalizate (Nova Bank) si din fondurile destinate constructiei imobilului cladire Novo Park si ii transfera in Franta in casa lui Liviu Tudor care nu produce nici un profit pentru societatea Internet City Doi si care nu va da niciodata acesti bani inapoi. 

    Iata dovada devalizarii uriase a firmei Internet City Doi S.A. de catre actionarul real din umbra Liviu Tudor si spalarea unor bani din fonduri europene astfel incat Liviu Tudor sa nu fie pus sa plateasca impozit pe profit si impozit pe dividende, in suma de 32% fata de acesti 9.4 milioane de euro, ceea ce inseamna ca statul roman NU A INCASAT NUMAI DIN ACEASTA TRANZACTIE APROAPE 3 MILIOANE DE EURO PE CARE TREBUIA SA II INCASEZE. Dovada mai clara a spalarii banilor, a evaziunii fiscale si a devalizarii propriilor firme in interesul patronului Reporter Virtual, miliardarul Rolls Royce, Liviu Tudor-bidonul Microsoft, spagarul EADS si mafiotul din umbra specializat numai in tranzactii financiare dubioase de acest tip. 

    Mai jos gasiti actele care dovedesc toate aceste tranzactii. 

    Liviu Tudor - Documente firma La Vista 1 

    Liviu Tudor - Documente firma La Vista 2 

    Liviu Tudor - Documente firma La Vista 3 

    Liviu Tudor - Documente firma La Vista 4 

    Liviu Tudor - Documente firma La Vista 5 

    HOMESTIRI 

    MANU AL DE SPALARE A BANILOR DIN FONDURILE EUROPENE  

    AUTOR - LIVIU TUDOR 

    HOMESTIRI 

    Liviu Tudor teparul Reporter Virtual  ˆ   Privacy Policy

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb