Bursele europene şi americane - în a cincea săptămână consecutivă cu creşteri

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 aprilie 2009

Bursele europene şi americane - în a cincea săptămână consecutivă cu creşteri

Bursele din Europa şi SUA au încheiat, la data de 9 aprilie, a cincea săptămână consecutivă cu creşteri, aceasta fiind cea mai lungă perioadă de câştiguri consemnată după octombrie 2007. Evoluţia pozitivă a avut la bază speculaţiile potrivit cărora cea mai rea perioadă a crizei creditelor a trecut, iar măsurile guvernamentale vor duce la redresarea economiei globale. Atât pieţele europene, cât şi cele din SUA au fost închise vineri, întrucât cei de religie catolică au sărbătorit Vinerea Mare.

Acţiunile "HSBC Holdings" Plc , cea mai mare bancă din Europa, au crescut cu 9,1% săptămâna trecută, iar cele ale "UniCredit" SpA, cea mai mare bancă din Italia - cu 10%, după ce banca americană "Wells Fargo & Co. " a raportat rezultate peste aşteptări pentru primul trimestru. "Wells Fargo", al doilea creditor ipotecar din SUA, a obţinut un profit net pe acţiune de 55 de cenţi, mai mult decât dublu faţă de media estimărilor analiştilor. Acţiunile "Wells Fargo" au urcat cu 20% săptămâna trecută, pe piaţa americană, iar cele ale "JPMorgan Chase & Co." - cu 12%. Acţiunile "Citigroup" Inc., odinioară cel mai mare grup bancar american, au crescut cu 6,7%.

În Europa, titlurile "Natixis" SA, creditor francez neprofitabil, au urcat cu 16%.

Titlurile creditorului imobiliar german "Hypo Real Estate Holding" AG au crescut cu 12%, după ce guvernul de la Berlin a lansat o ofertă pentru preluarea acestuia, făcând încă un pas spre naţionalizarea băncii - prima din Germania, după anii 1930.

Titlurile "ING Groep" NV, cea mai mare societate de servicii financiare din Olanda, au crescut cu 14% săptămâna trecută, după ce aceasta a anunţat că va înstrăina active de 8 miliarde de euro (10,6 miliarde de dolari), ca să-şi consolideze capitalul.

Acţiunile "Daimler" AG, al doilea producător mondial de autoturisme de lux, au crescut cu 3,6%, după ce societatea a anticipat că îşi va îmbunătăţi profitul, iar guvernul german a decis să tripleze subvenţiile acordate persoanelor care cumpără autoturisme noi şi le casea­ză pe cele vechi.

În plus, la data de 8 aprilie, analiştii "Goldman Sachs Group" Inc. afirmau, într-un raport, că investitorii ar trebui să se orienteze către sectorul manufacturier, tehnologie şi alte ramuri industriale.

Acţiunile "Infineon Technologies" AG , al doilea producător european de cipuri, au urcat cu 48%, după ce UBS AG şi-a modificat în sens pozitiv recomandarea pentru acţiunile companiei: "cumpară", de la "neutru".

Acţiunile "DSG International" Plc , cel mai mare retailer britanic de electronice, au câştigat 20 de procente. Potrivit cotidianului Financial Times, compania ar putea obţine câteva sute de milioane de lire sterline prin vânzarea de acţiuni.

Joi, indicele FTSE 100 al Bursei din Londra a crescut cu 1,5%, la 3.983,71 puncte, DAX al celei din Frankfurt - cu 3,1%, la 4.491,12, CAC 40 al pieţei din Paris - cu 1,8%, la 2.974,18.

La New York, indicele S&P 500 a crescut cu 3,8% joi, la 856,56, Dow Jones Industrial Average - cu 3,1%, la 8.083,38, iar Nasdaq Composite - cu 3,9%, la 1.652,54

Creşteri în Asia

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Asia au urmat un curs ascendent vineri, după ce SUA au anunţat scăderea numărului cererilor de ajutor de şomaj.

Acţiunile "Samsung Electronics" Co., cel mai mare producător de cipuri, ecrane plate şi telefoane mobile din Asia, au crescut cu 4%, la 603.000 woni. Titlurile "AU Optronics" Corp., al treilea producător mondial de ecrane LCD, au consemnat un avans de 6,6%, la 32,40 dolari taiwanezi. Potrivit Commercial Times, care citează compania de cercetare "DisplaySearch", industria monitoarelor plate ar cunoaşte o redresare puternică, în condiţiile în care preţurile cresc.

Titlurile "LG Display" Co., al doilea producător mondial de monitoare LCD, au crescut cu 2,6%, la 32.100 woni, după ce Seoul Economic Daily a informat că societatea sud-coreeană poartă negocieri în vederea vânzării de produse către "Sony" Corp.

Titlurile "Sony", al doilea producător mondial de electronice de larg consum, au urcat cu 4,2%, la 2.585 yeni.

Acţiunile "Isuzu Motors" Ltd. au crescut cu 12%, la 155 yeni. "Morgan Stanley" a modificat în creştere recomandarea pentru acţiunile companiei auto: "overweight", de la "equal-weight".

Acţiunile "Nissan Motor" Co., al treilea producător auto din Japonia, au crescut cu 4,9%, la 511 yeni. Acţiunile "Fuji Heavy Industries" Ltd., producătorul autovehiculelor Subaru, au urcat cu 5,5%, la 405 yeni. Societatea de brokeraj "Nomura" îndeamnă la cumpărarea de acţiuni din sectorul auto.

Acţiunile "Sumitomo Mitsui Financial Group" Inc., a treia bancă din Japonia, au scăzut cu 14%, la 3.110 yeni, după ce instituţia a raportat pierderi de 390 de miliarde de yeni (3,88 miliarde de dolari) pentru anul fiscal încheiat la data de 31 martie. Analiştii anticipau profit. În aceste condiţii, "Sumitomo Mitsui" se pregăteşte să vândă acţiuni de 800 de miliarde de yeni.

Acţiunile "Mizuho Financial Group" Inc., a doua bancă din Japonia, au coborât cu 9,6%, la 198 yeni.

Indicele Nikkei 225 al Bursei din Tokyo a crescut cu 0,5%, la 8.964,11 puncte, Kospi al pieţei din Seul - cu 1,5%, la 1.336,04

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb