Bursele globale, în scădere din cauza tensiunilor din Ucraina

S.B.
Piaţa de Capital / 24 ianuarie 2022

Bursele globale, în scădere din cauza tensiunilor din Ucraina

Bursele globale au scăzut puternic astăzi, din cauza tensiunilor provocate de situaţia din Ucraina, potrivit Economedia.

Pieţele bursiere din Europa au înregistrat pierderi mari, luni, încheind ziua la cel mai scăzut nivel din octombrie. Temerile de conflict în Ucraina i-au deranjat pe investitori, adăugându-se îngrijorărilor cu privire la viitoarea creştere a ratei dobânzii din SUA.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat cu 3,8% mai jos, cea mai mare scădere de o zi din iunie 2020. Subindexul său tehnologic a scăzut cu 5,8%, cel mai puternic declin zilnic din octombrie 2020. Indicele DAX al Germaniei a scăzut cu 3,8%, în timp ce indicele CAC al Franţei a scăzut cu 4%.

Potrivit Economedia, scăderile de pe burse de luni au şters 53 de miliarde de lire sterline din valoarea indicelui FTSE 100. După o zi grea de tranzacţionare, indicele bursier blue-chip al Marii Britanii a închis la cel mai scăzut nivel din ultimele luni.

Indicele FTSE 100 a încheiat ziua în scădere cu 197 de puncte, sau cu 2,6%, la 7.297. Aceasta este cea mai gravă scădere din 26 noiembrie, când apariţia variantei Omicron a zdruncinat pieţele.

De asemenea, situaţia de pe Wall Street s-a înrăutăţit luni, iar preţurile petrolului au scăzut, pe măsură ce tensiunile geopolitice în creştere şi planurile Fed de a reduce stimulentele economice au afectat investitorii.

Indicele Nasdaq Composite (IXIC) a scăzut cu peste 3% la amiază, în timp ce Dow Jones Industrial Average (DJI) şi S&P 500 (SPX) au scăzut cu 2,5%, respectiv 2,9%, potrivit Reuters.

Totodată, indicele de volatilitate CBOE (VIX), care măsoară reticenţa investitorilor, s-a tranzacţionat la cel mai înalt nivel din ianuarie 2021 iar Indicele mondial de acţiuni MSCI (MIWD00000PUS), care urmăreşte acţiunile din 45 de ţări, a scăzut cu 2,55%.

Indicele Kospi din Coreea de Sud a scăzut cu 1,5%, iar indicele Hang Seng Tech din Hong Kong a scăzut cu 2,8%, spun cei de la Economedia.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Wall Street bounced back fr om a steep sell-off late in the session to close higher on Monday, with bargain hunters pushing the indexes into positive territory.

    Conteaza si cum a inchis piata din America.

    1. Aseara au desenat un mare "hammer", sunt sanse mari sa intoarca, tehnic e nevoie de cel putin 3 zile de confirmare, practic e prea tarziu.

    e doar o corectie, nu a inceput inca piata bear ... mai din 20 feb incolo... sau din martie 2022 incolo...

     

    in cateva zile incepe o noua urcare si urmeaza zona de maxime iar (pentru un double top) sau noi maxime cu divergente negative pe tot ce va puteti gandi : rsi, tsi, macd, etc 

    deci mai urmeaza in cateva zile inca o saritura in sus...poate.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb