BURSELE LUMII Pieţele de pe Wall Street, dezamăgite de raportările giganţilor tehnologici

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 4 mai 2020

Pieţele de pe Wall Street, dezamăgite de raportările giganţilor tehnologici

Bursele americane au scăzut vineri, din cauza rezultatelor financiare dezamăgitoare anunţate de multe companii din sectorul tehnologic.

Nasdaq

- Acţiunile gigantului de e-commerce Amazon.com Inc. s-au depreciat cu 7,6%, la 2.286,04 dolari, după ce, joi, acesta a raportat un profit sub aşteptări pentru primul trimestru din anul curent. În plus, compania a informat că va cheltui toate câştigurile din trimestrul al doilea pe măsuri menite să combată coronavirusul.

- Titlurile grupului tehnologic Apple Inc. au coborât cu 1,6%, la 289,07 dolari. Apple a anunţat câştiguri peste aştepări pentru cel de-al doilea trimestru fiscal, însă a decis să nu lanseze estimări pentru întregul an, pentru prima oară în ultimul deceniu.

- Acţiunile reţelei de socializare online Facebook Inc. au consemnat un declin de 1,2%, la 202,27 dolari, deşi, joi, societatea a raportat o creştere semnificativă a numărului de utilizatori noi şi a vânzărilor sale în primul trimestru din acest an.

- Titlurile producătorului de automobile electrice Tesla Inc. au scăzut cu 10,3%, la 701,32 dolari, după ce directorul general al companiei, Elon Musk, a scris pe Twitter că preţul acestora este prea mare.

- Indicele Nasdaq Composite s-a depreciat cu 3,2%, la 8.604,95 puncte.

New York Stock Exchange

- Titlurile JPMorgan Chase & Co., cel mai mare grup bancar american, au coborât cu 2,8%, la 93,25 dolari, cele ale Citigroup Inc. - cu 5,3%, la 45,52 dolari. Săptămâna trecută, Federal Reserve (Fed - banca centrală a SUA) a menţinut dobânda de referinţă aproape de zero şi a avertizat că pandemia de coronavirus "provoacă un declin semnificativ al activităţii economice şi duce la creşterea considerabilă a şomajului".

- Acţiunile grupului petrolier american Exxon Mobil Corp. au pierdut 7%, ajungând la 43,14 dolari. Gigantul a anunţat vineri că în primul trimestru al acestui an a înregistrat pierderi de 610 milioane de dolari, acestea fiind primele sale pierderi trimestriale de după 1988, ca urmare a prăbuşirii cererii şi a preţurilor petrolului.

- Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 2,6%, la 23.723,69 puncte, S&P 500 - cu 2,8%, la 2.830,71.

London Stock Exchange

Piaţa britanică a scăzut vineri, investitorii fiind atenţi la rezultatele financiare anunţate de societăţi.

- Acţiunile companiei miniere Glencore Plc au coborât cu 5%, la 139,78 pence, cele ale gigantului de profil BHP Billiton Plc - cu 3,4%, la 1.290,20 pence. Cele două companii şi-au modificat în sens negativ estimările de cheltuieli şi producţie.

- Titlurile Royal Bank of Scotland Group Plc (RBS) au urcat cu 2,4%, la 113,25 pence. RBS a anunţat înjumătăţirea profitului său în primul trimestru din anul curent, din cauza unor provizioane de 802 milioane de lire sterline constituite pentru pierderile din creditele neperformante. Totuşi, rezultatele raportate de RBS sunt superioare aşteptărilor analiştilor.

- Indicele FTSE 100 a coborât cu 2,3%, la 5.763,06 puncte.

Pieţele din Germania, Italia, Spania şi ale ţări de pe continentul european au fost închise la data de 1 Mai (vacanţă de Ziua Muncii).

Tokyo Stock Exchange

Bursele din Asia au scăzut vineri, după ce, joi, companiile tehnologice de pe Wall Street au anunţat rezultate financiare dezamăgitoare.

- În acest context, acţiunile producătorului de semiconductori Tokyo Electron Ltd. au coborât cu 5,5%, la 21.675 yeni, cele ale Screen Holdings Co. - cu 6,1%, la 4.940 yeni.

- Indicele Nikkei 225 a pierdut 2,8%, ajungând la 19.619,35 puncte.

Sydney Stock Exchange

- Acţiunile gigantului minier BHP Group Ltd. au consemnat un declin de 7,8%, la 29,84 dolari australieni, cele ale rivalului mai mic Rio Tinto Group Ltd. - de 5,6%, la 82,59 dolari australieni, după publicarea unui sondaj din care rezultă că sectorul producţiei industriale din Australia a scăzut puternic în aprilie, din cauza carantinei impuse de pandemia de Covid-19.

- Indicele S&P/ASX 200 a scăzut cu 5%, la 5.245,90 puncte.

Bursele din Coreea de Sud, China, India, Singapore, Taiwan, Hong Kong, Indonezia, Malaysia şi Thailanda au fost închise vineri.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Titlul graficului ar trebui să fie S&P 500, și nu Dow Jones

    pietele de pe Wall Street. cita incompetenta si superficialitate. pe cind un articol cu aeroporturile din Otopeni, sau garile din Gara de Nord.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb