Bush, invidios pe cota lui Tăriceanu

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 7 aprilie 2008

Liderul administraţiei de la Washington, George W Bush, a lăudat, vineri,la Palatul Victoria, sistemul fiscal al Guvernului Tăriceanu, şi a precizat că ar dori, pentru cetăţenii americani, cota unică de 16%.

George Bush a declarat: "L-am felicitat pe primul-minis­tru pentru taxa unică de 16%. Sunt un pic invidios pe dvs. Aş dori să ating şi eu acelaşi obiectiv pentru codul nostru fiscal. A fost un lucru inteligent care a fost făcut. Cred că acest tip de politici vor putea oferi românilor un viitor strălucit".

Preşedintele a precizat că SUA şi România au pus bazele unei relaţii bilaterală de succes şi a felicitat Guvernul României, pentru investiţii atrase, precum cea a constructorului auto, Ford, care a preluat Automobile Craiova.

George Bush a explicat: "I-am spus premierului Tăriceanu că un motiv pentru care capitalul vine într-o ţară este că oamenii se simt confortabil când îşi asumă nişte riscuri. L-am felicitat pentru această mare investiţie care vine. Este un semn bun. Oamenii din România ar trebui să aprecieze că sunt create condiţiile pentru cei care doresc să investească. Investiţiile creează locuri de muncă, fapt care constituie un beneficiu pentru cetăţeni".

Cei doi oficiali au dezbătut şi problemele ce ţin de secu­ritatea energetică.

"Preşedintele George W. Bush s-a arătat interesat de proiectele regionale în domeniul energetic legate de diversificarea surselor de aprovizionare, precum şi de cooperarea cu România în domeniul energetic", a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

Astfel, George Bush pare dis­pus să sprijine proiectele româneşti şi europene pentru găsirea unor noi trasee şi surse alternative de energie.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a explicat: "I-am spus preşedintelui Bush că nutresc de mai multă vreme o dorinţă puternică; aceea de a vedea o investiţie puternică în România, care va fi elementul ce va centra interesele noastre comune şi va consolida parteneriatul strategic între SUA şi România. Având interese comune în România, eu mă simt mai bine protejat ca român, iar ca premier simt că România va fi mai bine protejată în viitor".

Într-un moment de nostalgie, premierul Tăriceanu i-a povestit liderului american că bunicul său a importat, în perioada interbelică, automobile Ford.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb