Buzău: APM nu dăduse autorizaţie de mediu pentru activitatea care a provocat incendiul din Zona Industrială

Ana Felea
Miscellanea / 24 iunie 2022

Buzău: APM nu dăduse autorizaţie de mediu pentru activitatea care a provocat incendiul din Zona Industrială

Incendiul izbucnit luni seara la societatea din Zona Industrială din municipiul Buzău a fost lichidat abia joi seara şi abia atunci pompierii au putut anunţa şi cauza probabilă care a dus la acest dezastru pentru care a fost emis inclusiv mesaj Ro Alert pentru populaţie.

Potrivit ISU Buzău, cel mai probabil incendiul a pornit de la un utilaj folosit în procesul de producţie ce se afla în interiorul uneia dintre clădiri ( moară de rumeguş)". Amintim că hala de la care a pornit incendiul este una închiriată în scop de depozitare, potrivit informaţiilor furnizate de Agenţia Locală pentru Protecţia Mediului Buzău. Asta înseamnă că, explică tot reprezentanţii Agenţiei Locale pentru Protecţia Mediului Buzău, pentru activitatea declarată, pe prorpia răspundere de agentul economic, nu era nevoie de autorizaţie de mediu.

"Referitor la punctul de lucru aflat în strada Aurel Vlaicu, nr.6, unde a avut loc incendiul din data de 20 iunie, menţionăm că, urmare a declaraţiei pe propria răspundere a titularului SC BENCOMP SRL, din data de 13 mai 2021, din care reiese faptul că, în acest punctul de lucru, acesta desfăşoară doar activitatea încadrată conform codurilor CAEN REV2 la clasa 5210 - Depozitări şi că nu deţine instalaţii de depozitare produse chimice, produse petrochimice, titularul a fost înştiinţat despre faptul că această activitate declarată nu necesită autorizaţie de mediu şi despre obligaţia de a solicita autorizaţia de mediu în cazul în care condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea se modifică sau doreşte să desfăşoare alte activităţi în acest punct de lucru", informează Agenţia Locală Pentru Protecţia Mediului Buzău.

Cu alte cuvinte, potrivit ISU Buzău, incendiul a pornit de la moara de rumeguş aflată în fucţiune, care s-ar fi supraîncălzit, în timp ce APM informează că în hala respectivă ar fi trebuit să se facă doar activitate de depozitare.Situaţia va fi clarificitată de verificările comisarilor Gărzii de Mediu care au intrat pentru cercetări două zile la rând şi urmează ca în cursul zilei de astăzi să emită raportul.

În acelaşi timp, au fost anunţate şi rezultatele măsurătorilor privind calitatea aerului făcute de laboratorul mobil adus de APM Prahova.

"Cu ajutorul acestui laborator au fost realizate măsurători de scurtă durată (la 30 minute), în cel mai apropiat punct de locul incendiului (S.C. Boromir Prod S.A), pentru indicatorii: H2S (hidrogen sulfurat), NH3(amoniac), C6H6(benzen),C7H8(toluen), SO2(dioxid de sulf), NO2(dioxid de azot), PM10( pulberi în suspensie)". Din date prelucrate de A.P.M. Prahova, transmise la A.P.M. Buzău în data de 21.06.2022, reiese faptul că valorile înregistrate s-au situat mult sub valorile limită admisibile prevăzute în STAS 12574/1987 şi de Legea nr. 104/2011", informează APM Buzău.

Societatea Bencomp a mai primit o amendă pentru poluare în urma unui alt incendiu care a avut loc în luna mai. Atunci comisarii Gărzii de Mediu au sanţionat agentul economic cu 15.000 de lei.

În urma incendiului de la începutul acestei săptămâni, din Zona Industrială, Bencomp a înregistrat din nou pierderi imense. Focul a distrus cinci hale, trei fiind complet arse, pe o suprafaţă de 3000 de metri pătraţi.

Firma Bencomp, primul producător de profile din WPC (lemn compozit) din România, face parte dintr-un grup de firme orădean cu tradiţie în reciclarea şi valorificarea deşeurilor de mase plastice, sticlă, electronice sau ambalaje.

"Fabrica de producţie a profilelor de WPC e situată în Buzău, la 100 km de Bucureşti şi 220 km de Constanţa, beneficiind de specialişti cu experienţă în domeniul prelucrării maselor plastice. Bencomp reintroduce în circuitul economic excesul de lemn ramas in urma fabricarii mobilei şi mase plastice reciclate, pentru a obţine produse pe care le exportă atât prin Europa, cât şi în restul lumii. Capacitatea de producţie a fabricii a crescut constant. Începând cu sezonul 2015, numărul de produse a ajuns la peste 40, din care 8 modele de duşumea, 4 de lambriu exterior, 5 tipuri de stâlpi, 3 tipuri de grinzi pentru pergolă, 6 de scândură pentru gard şi diverse alte accesorii", scrie pe site-ul oficial al companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb