Buzău: Medicul epidemiolog al Direcţiei de Sănătate Publică, confirmat COVID-19

ANA FELEA
Miscellanea / 1 iulie 2020

Buzău: Medicul epidemiolog al Direcţiei de Sănătate Publică, confirmat COVID-19

La doar o zi după ce a împlinit vârsta pensionării, şeful epidemiologilor din Buzău a aflat că a contractat virusul SAR-COV-2. Carmen Scântei, medic epidemilog la Direcţia de Sănătate Publică Buzău, a fost confirmată miercuri cu COVID-19, după patru teste PCR efectuate la aparatul din cadrul instituţiei în care lucrează.

Primele trei teste au fost efectuate zilele trecute, însă toate au fost negative. Totuşi, starea de sănătate şi mai ales o radiografie la plămâni au arătat că este posibilă infectarea cu coronavirus, fapt care l-au determinat pe medicul infecţionist din cadrul Spitalului Judeţean Buzău să o interneze.

De astăzi, medicul infecţionist este tratat într-o secţie exterioară a Spitalului Judeţean , destinată pacienţilor confirmaţi COVID-19, însă spune că are o stare de sănătate bună care îi permite chiar să îşi desfăşoare activitatea de epidemiolog.

Diagnosticul a venit la o zi după ce medicul a declarat într-un interviu exclusiv la sansanews.ro că deşi a împlinit vârsta de pensionare nu se gândeşte să renunţe la activitatea pe care o defăşoară la Direcţia de Sănătate Publică Buzău.

" Am intrat în Direcţia de Sănătate Publică în plină pandemie de holeră, şi dacă ar fi vorba să mă pensionez, plec în plină în plină perioadă perioadă de pandemie de coronavirus. Este o luptă foarte grea care te depăşeşte, te uzează. Fizic. Moral. Şi la care nici eu nu am putut să fac excepţie. Am anumite probleme de sănătate pe care trebuie să mi le rezolv, altfel ar trebui să mă opresc", a declarat pentru sansanews, marţi medicul epidemilog.

Mai mult decât atât, a recunoscut că deocamdată nu ar avea cine să-I ia locul dacă se va decide să facă acest pas.

"Sincer n-am convins pe nimeni până acum, deşi am doi colegi cu care colaborez. Problema e că nu sunt foarte convinşi că vor rămâne la DSP să continue activitatea desfăşurată în această perioadă.Eu am spus că dacă vreunul dintre ei se hotărăşte, rămân până când simt că el e pregătit să continue fără probleme. Acum nu am pe cine să las în loc", a spus la aceeaşi publicaţie din Buzău, Carmen Scântei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb