Buzău: Rata şomajului a rămas constantă pe perioada pandemiei.S-au făcut chiar sute de angajări

ANA FELEA
Miscellanea / 16 iunie 2020

Buzău: Rata şomajului a rămas constantă pe perioada pandemiei.S-au făcut chiar sute de angajări

Criza economică provocată de pandemie nu a mărit numărul şomerilor aflaţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău. Ionel Tociu, directorul instituţiei explică faptul că rata şomajului a rămas constantă în ultimele luni , iar în prezent judeţul numără aproximativ acelaşi număr de persoane aflate într-o formă de evidenţă şi plată. Concret, în prezent la Buzău rata şomajului este de 6,7%. Mai exact, Buzăul numără 11.700 de şomeri dintre care doar 1500 sunt indemnizaţi, restul, spune Ionel Tociu, directorul AJOFM, sunt beneficiari ai venitului minim garantat.

"Rata şomajului pe perioada pandemiei nu a fluctuat. Nici nu a scăzut, nici nu a crescut dintr-un motiv simplu. Persoanele care au fost în şomaj tehnic au avut contractul suspendat , deci nu au fost şomeri în sensul clasic al cuvântului, potrivit Legii 76 din 2002"

În plus, în cele trei luni de pandemie, adică de pe 15 martie, după declararea stării de urgenţă, şi până astăzi, patronii buzoieni au continuat să angajeze.

"În aceste luni de pandemie, numărul de angajărilor lunare, în funcţie de luna de referinţă, a fost de 400 -500 de persone angajate lunar. Domeniile de activitate cu cele mai multe locuri de muncă disponibile au fost construcţiile, agricultura şi industria grea unde s-au căutat sudorii, strungarii, inginerii mecanici, frezorii. În agricultură, cele mai multe angajări au fost făcut în zona bazinului Pogoanele. Societăţile comerciale au cerut persoane pe care să le folosească pentru întreţinerea culturilor de câmp. De asemenea, au avut nevoie de forţă de muncă la recoltat fructe şi legume de sezon, cum ar fi căpşuni, cireşe, vişine. Agricultura a fost domeniul cel mai puţin afectat de şomajul tehnic. Asta demonstrează că în perioada pandemiei doar 10% din structura economică a judeţului a fost afectată de şomajul tehnic şi 9% din totalul populaţia ocupate a fost afectată de şomaj tehnic. În plus, asta mai demonstrează faptul că structura economică a judeţului este concentrată pe platforma industrială şi acolo nu au fost probleme semnificative", a explicat Ionel Tociu.

Şi în prezent, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt disponibile 251 de locuri de muncă. Vorbim de job-uri în construcţii , respectiv faianţar, dulgher, sudor, fierar betonist dar şi de posturi în agricultură . De asemenea, încep să apară şi primele locuri de muncă în domeniul cel mai afectat de pandemie, respectiv HoReCa. Se caută la Buzău chelner, ajutor de ospătar dar şi lucrător în bucătărie. Lista locurilor de muncă cuprinde şi câte două posturi pentru bucătar şi patiser. Sunt căutaţi şi angajaţii cu studii medii şi superioare pentru posturi de inginer, auditor, inspector resurse umane şi chiar director de societate comercială.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In Buzau, 500 de angajati lunar.... Doamne fereste... nici in perioada de boom.. acest colt uitat de lume nu a avut mai mult de 100 de noi angajati lunar...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb