Buzăul, magnet pentru străinii aflaţi în căutarea unui loc de muncă în pandemie

ANA FELEA
Miscellanea / 3 martie 2021

Sursă foto: StirileProTv

Sursă foto: StirileProTv

Rămaşi fără un loc de muncă sau aflaţi în căutarea unui trai mai bun, sute de străini au ales Buzăul pentru a munci, cel puţin pentru o perioadă. Fenomenul a luat amploare în anul pandemiei, iar printre cei care au venit să se angajeze în Buzău sunt şi cetăţeni din China.

Constatările au fost făcute de reprezentanţii Biroului Imigrări din Buzău potrivit cărora în 2020 s-au angajat 251 de cetăţeni din ţări precum Turcia, Moldova şi China, numărul lor fiind în creştere faţă de 2019, când Biroul de Imigrări a emis doar 173 de permise de muncă pentru cetăţeni străini.

Moise Marian, şef serviciu Biroul pentru Imigrări Buzău, a declarat: "În ceea ce priveşte dreptul de şedere/rezidenţă pe teritoriul României, în anul 2020, poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Buzău, au asigurat managementul şederii pentru 1025 de persoane, dintre care 710 cetăţeni străini din state terţe, cei mai mulţi din Turcia, Moldova, China şi 315 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/Confederaţia Elveţiană, majoritatea din Italia, Franţa şi Spania. Concret, dintre cei 710 cetăţeni, 588 au solicitat permise de şedere temporară (260 pentru reîntregirea familiei şi 251 permise de muncă) şi 122 au cerut permise cu şedere pe termen lung. În 2019, am avut în evidenţă 908 cetăţeni străini dintre care 173 au cerut eliberarea permiselor pentru şedere temporară în scop de muncă, iar 268 pentru reîntregirea familiei".

Cei mai mulţi dintre cetăţenii străini care şi-au căutat un loc de muncă s-au angajat, în final, în domeniul construcţiilor.

Mai mult, şeful serviciului Biroului pentru Imigrări Buzău spune că tendinţa de creştere a imigrărilor pe teritoriul judeţului nostru se menţine şi în primele luni ale acestui an.

Activitatea intensă în anul pandemiei a fost şi pe linia combaterii şederii ilegale. Astfel, Marian Moise a anunţat că în perioada de referinţă au fost organizate 27 de acţiuni şi controale cu forţe proprii şi în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu, în urma cărora au fost depistaţi 2 străini în situaţii ilegale.

Conunicatul emis de Biroul pentru Imigrări Buzău transmite: "Au fost emise 8 decizii de returnare de pe teritoriul României, atât pentru cei aflaţi în situaţii ilegale, cât şi pentru cei care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege privind acordarea sau prelungirea dreptului de şedere. De asemenea, 1 cetăţean străin a fost îndepărtat sub escortă până la frontiera de stat, iar la ieşirea din ţară, pe numele acestuia, a fost instituită măsura de nepermiterea intrării în România pentru o perioadă de 1 an".

Totodată, poliţiştii de imigrări au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.400 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb