Buzăul se pregăteşte pentru prima recoltare de plasma hiperimună

Ana Felea
Miscellanea / 7 mai 2020

Buzăul se pregăteşte pentru prima recoltare de plasma hiperimună

Tratarea pacienţilor Covid-19 în stare gravă cu plasma hiperimună ar putea fi posibilă chiar în această lună şi în judeţul Buzău. Aparaul de plasmafereză,folosit pentru recoltarea de plasma hiperimună a ajuns deja la Centrul de Transfuzii Sanguine din municipiu Buzău , iar autorităţile au trecut la derularea celorlalte etape astfel încât această procedură să poate fi făcută cât mai curând posibil. Săptămâna viitoare, persoanlul centrului va fi instruit cu privire la modul în care trebuie utilizat aparatul iar ulterior, imediat ce vor fi livrate şi kiturile necesare punerii în funcţiune, se va putea da startul procedurilor de recoltare a plasmei de la pacienţii care au învins boala.

"Aparatul a ajuns vineri la Buzău. Urmează ca săptămâna viitoare să fie realizat instructajul personalului şi protocoalele cu spitalele din judeţul Buzău ca să ne trimită lista cu pacienţii vindecaţi cu care putem apoi să luăm contact, să-i chemăm să vină să doneze la 14 zile, cel puţin, de la vindecare. Noi o să recoltăm plasma, o să trimitem probele de testare suplimentară la Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională Bucureşti, de unde o să aşteptăm rezultatele. Şi în cazul în care Spitalul Judeţean Buzău va avea vreun pacient în stare critică pe care să îl trateze cu această plasmă pe care am testat-o, bineînţeles o să le-o acordăm. ", a declarant Adriana Crăciun, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău.

Protocoalele cu spitalele, un pas făcut

Centrul de Transfuzii Buzău a început de ieri şi încheierea protocoalelor cu Spitalul Râmnicu Sărat şi Spitalul Judeţean Buzău în vederea primirii listelor cu pacienţii care s-au vindecat de coronavirus şi care ar îndeplini criteriile necesare pentru donarea de plasmă.

"De ieri am început să lucrăm la încheierea protocoale cu spitalele din judeţ pentru transmiterea listelor cu pacienţii vindecaţi, posibili donatori de plasma", a spus Adriana Crăciun care a continuat să explice că greu abia de acum începe. Concret este vorba despre identificarea donatorilor. În Buzău, pe 6 mai erau 47 de persaone diagnosticate cu COVID 19 dintre care 14 deja vindicate. Totuşi, pentru a putea fi donatori, pacienţii vindecaţi mai trebuie să îndeplinească şi alte criterii de eligibilitate.Cu alte cuvinte, până acum la Buzău, lista posibililor donatori din Buzău nu este prea lungă.

"La noi, din câte am aflat, sunt persoane care nu sunt eligibile din cauza vârstei-peste 65 de ani, sub 18 ani, adică mai sunt şi alte criterii de eligibilitate în afară de faptul că sunt pacienţi vindecaţi. Sunt pacienţi care s-au vindecat de COVID-19 dar au mai avut şi alte afecţiuni, afecţiuni care contraindică donarea de sânge chiar şi normal", a explicat Adriana Crăciun, directorul Centrului de Transfuzii Buzău.

Terapia cu plasma hiperimună a început în România încă de săptămâna trecută la Centrul de Transfuzii Sanguine din Capitală după ce tratamententul s-a dovedit eficient în mai multe ţări. Şi specialiştii din ţara noastră l-au apreciat deja că fiind un tratatemnt cu rezultate bune. La Institutul Matei Balş din Capitală, trei dintre bolnavii aflaţi la terapie intensivă au beneficiat de acest tratament iar unul dintre ei a fost scos de la aparate după ce starea sa s-a îmbunătăţit semnificativ.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. da multa plasma plasma mai intra in pimen!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb