Buzăul va avea un Club al Oamenilor de Afaceri

Ana Felea
Miscellanea / 8 februarie 2022

Buzăul va avea un Club al Oamenilor de Afaceri

Antreprenorii mici şi mijlocii, dar şi tinerii care vor să-şi înceapă o afacere vor fi reuniţi într-un club iniţiat de senatorul Vlad Pufu. Iniţiativa vine într-un moment greu pentru oamenii de afaceri, care, prin prisma pandemiei, au avut de înfruntat provocări noi şi pe care mulţi, în special micii întreprinzători, nu le-au depăşit. Cel puţin, cifrele publicate de Registrul Comerţului arată că pe parcursul anului trecut, 166 de societăţi şi-au suspendat activitatea, numărul fiind cu 52% mai mare decât în urmă cu un an.

De altfel, iniţiativa parlamentarului PNL vine din experienţa pe care a dobândit-o în calitate de antreprenor, în aproape 27 de ani de activitate şi îşi propune ca, prin înfiinţarea acestui club, oamenii de afaceri să găsească o formă de sprijin, dar şi noi posibilităţi de dezvoltare.

Vlad Pufu a transmis, într-o conferinţă de presă, că proiectul nu are şi nici nu va avea apartenenţă politică, iar antreprenorii vor avea autonomie şi vor decide, la nivelul viitoarei structuri, cum vor acţiona şi cum se vor organiza.

"Clubul Oamenilor de Afaceri din Buzău este o formă liberă şi neafiliată politic, ce-şi doreşte să-i reunească pe antreprenorii care au nevoia unei informaţii de business sosită la timp. Ideea acestui proiect a venit din experienţa mea ca fost antreprenor, pentru că am simţit că apartenenţa la o organizaţie mi-a lipsit de multe ori, pentru că schimbul de idei şi experienţe povestite de oameni mai iscusiţi ca mine în ale business-ului mi-au fost de folos, astfel încât să nu iau decizii greşite. Sunt sigur că, la fel ca mine, există mulţi alţii", a declarat Vlad Pufu.

Deasemenea, iniţiatorul proiectului a explicat că la acest club ar trebui să se regăsească toţi antreprenorii care vor să invite pentru dialog, într-un cadru organizat, oameni din administraţie şi autorităţi care decid politicile publice din domeniu sau vor să-şi găsească parteneri doritori de investiţii în Buzău.

"Fiecare antreprenor poate găsi alţii la fel ca el, aflaţi la început de drum sau cu mai multă experienţă. Poate găsi oportunităţi de consultanţă, de informaţie de business, noutăţi legislative şi tot ce îl poate ajuta pentru a-şi dezvolta afacerea, de la schimburi de idei la întâlniri cu parteneri interesaţi de investiţii în Buzău. Vor fi experienţe de business povestite de oameni de afaceri cunoscuţi din România, întâlniri cu parteneri care caută să investească în Buzău, consultanţi care să ajute. Este, dacă vreţi, o formă de de socializare specializată şi agreabilă în acelaşi timp. Mai mult, vor fi invitaţi la un dialog deschis, în cadru organizat, oameni din administraţie şi autorităţi care decid politicile publice din domeniu", a explicat iniţiatorul.

Senatorul Vlad Pufu a mai spus că toate problemele pe care antreprenorii le vor pune pe tapet vor reprezenta un pas înainte pentru dezvoltare. În plus, acest club al oamenilor de afaceri nu va fi unul politic ori politizat şi i-a invitat şi pe parlamentarii celorlalte partide să se alăture proiectului, pentru a putea afla direct de la antreprenori cu ce probleme se confruntă.

"Este nevoie de acest grup, care trebuie să fie racordat la dorinţele existente la ora actuală în mediul de business din ţară şi va fi acea oportunitate pentru fiecare dintre ei de a găsi soluţii în această organizaţie. Să vină cu propuneri, cu doleanţe, cu soluţii, pentru că dânşii se întâlnesc cel mai des cu tot felul de probleme în hăţişul birocratic din România, iar în acest mod putem comunica. Clasa politică nu e atât de rea cum se spune. Dar oamenii politici nu găsesc oameni cu care să discute deschis, care să fie organizat, cum e zona business-ului, să poţi discuta cu mai mulţi odată şi să desprinzi idei, ca să poţi face ceva util şi de ajutor", a mai explicat senatorul Vlad Pufu.

La Buzău, în 2021 au fost înregistrate, potrivit Registrului Comerţului, 2237 de societăţi, faţă de 1874 în 2020, creşterea fiind de 19, 37%. În acelaşi timp, tot anul trecut şi-au suspendat activitatea 166 de firme. În cazul societăţilor înfiinţate de studenţi, Buzăul mai are în funcţiune 178 din cele 437 , restul fiidn radiate, dintre care 81 au fost radiate voluntar. Anul trecut, niciun tânăr student nu şi-a deschis o afacere în Buzău.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb