BVB Acţiunile "Amonil" au pierdut 13% din preţ

RODICA ORJANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 martie 2004

Lichiditatea şedinţei bursiere de vineri s-a menţinut ridicată, valoarea tranzacţiilor fiind de 98,33 miliarde de lei. Aproape jumătate din totalul Bursei de vineri a fost determinat de transferurile realizate cu titlurile SIF "Transilvania", care au însumat 46,7 miliarde de lei. Brokerii susţin că ultima sesiune bursieră a săptămînii trecute a fost dominată de cumpărători, fapt care a dus şi la aprecierea cotaţiilor pentru cîteva acţiuni lichide. Ca urmare, indicele BET a închis şedinţa la un nou maxim istoric, în creştere cu 0,41% faţă de nivelul de joi.

Acţiunile societăţilor de inves-tiţii financiare au avut vineri o evoluţie stabilă, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Valoarea totală a tranzacţiilor realizate cu titlurile SIF s-a cifrat la 63 miliarde de lei. Scăderea cu 0,45% a indicelui BET-FI, care eviden-ţiază evoluţia cotaţiilor acţiunilor SIF, a fost cauzată de reducerea preţului titlurilor SIF "Transilvania" cu 1,9%, în condiţiile în care cursul ultimelor tranzacţii pentru restul acţiunilor SIF s-a menţinut la nivelul de joi.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Lichiditatea acţiunilor TLV s-a menţinut ridicată şi în ultima şedinţă a săptămînii trecute, fiind transferate aproape un milion de titluri. Pe fondul interesului ridicat al investitorilor, cursul acţiunilor TLV a atins vineri un maxim de 6.200 lei/ acţiune. Cele mai multe transferuri s-au realizat la preţul de 6.150 lei/acţiune. Brokerii susţin că preţul titlurilor TLV ar putea să se stabilizeze, în şedinţele următoare, în jurul valorii de 6.150 lei/acţiune.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Cursul acţiunilor BRD a înregistrat vineri o scădere uşoară, pînă la 26.400 lei/acţiune. Lichiditatea a fost bună, fiind tranzacţionate puţin peste 100.000 de acţiuni, cu o valoare totală de 2,85 miliarde de lei. Pe parcursul sesiunii, preţul acţiunilor BRD a evoluat pe un trend descrescător, iar ultima tranzacţie a fost realizată la 26.700 lei/acţiune, cu 0,7% sub preţul de joi.

"Amonil" Slobozia

Preţul acţiunilor AMO a scăzut pe parcursul sesiunii de vineri pînă la maximul permis de regulamentul Bursei pentru variaţia zilnică, de 15%, ajungînd la 141 lei/acţiune. Pînă la finalul sesiunii, preţul şi-a mai revenit, ultima tranzacţie fiind realizată la 143 lei/acţiune, cu 13% sub cotaţia de joi. Scăderea accentuată a preţului s-a produs pe fondul unei lichidităţi ridicate, vineri fiind transferate 37,6 milioane de acţiuni. Brokerii susţin că decizia investitorilor să-şi vîndă titlurile AMO a fost determinată de anunţul potrivit căruia societatea îşi va înceta activitatea din luna aprilie. Ei consideră că preţul titlurilor AMO va mai scădea în şedinţele următoare, în situaţia în care numărul ordinelor de vînzare se va menţine ridicat.

"Turbomecanica" Bucureşti

Lichiditatea acţiunilor TBM a fost bună în şedinţa bursieră de vineri, fiind realizate transferuri cu 24.238 de titluri. Preţul a avut o evoluţie ascendentă, majorîndu-se de la 56.000 lei la 58.500 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost realizată la cursul maxim, cu 2,6% peste cotaţia de joi. Brokerii consideră că preţul acţiunilor TBM ar mai putea să crească în şedinţele următoare, avînd în vedere că dizolvarea Asociaţiei Salariaţilor, aşteptată în această lună, ar determina creşterea interesului investitorilor pentru titlurile TBM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb