BVB Acţiunile SIF "Oltenia" s-au depreciat cu 7,26%

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 mai 2010

Acţiunile SIF "Oltenia" s-au depreciat cu 7,26%

Acţiunile societăţii de investiţii financiare "Oltenia" (simbol SIF5) au fost cele mai lichide din piaţă ieri, înregistrând schimburi de 10,7 milioane lei, în total fiind transferate 6,36 milioane de acţiuni. Cotaţia de referinţă a scăzut cu 7,26%, la 1,66 lei/acţiune.

Majoritatea acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri în creştere uşoară, fiind contaminate de optimismul prezent pe marile burse europene, sectorul SIF fiind singurul care a încheiat în scădere, în urma deprecierilor puternice consemnate de acţiunile SIF5.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a apreciat cu 2,74%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 5.434 de puncte, în timp ce indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a înregistrat o corecţie de 1,66%, până la 26.534 puncte. În schimb, indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a câştigat 2,43%, până la 3.270 de puncte.

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti s-a cifrat ieri la 26 milioane de lei, fiind în scădere faţă de valoarea efectuată miercuri, în lipsa tranzacţiilor cu titluri de stat.

Printre cele mai lichide acţiuni din piaţă s-au numărat şi cele emise de "Banca Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV), care au marcat un salt de 5,84%, până la 1,63 lei/unitate.

Acţiunile producătorului de îngrăşăminte "Azomureş" Târgu Mureş (simbol AZO) s-au apreciat şi ele la 0,491 lei/titlu, în urma unor transferuri de 0,64 milioane de lei, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni "Dafora" Mediaş (simbol DAFR) au însumat 0,35 milioane de lei.

Cursul acţiunilor "Petrolexport­import" (simbol PEI) a înregistrat cea mai mare apreciere, de 13,04%, ajungând la 26 lei, continuând creşterile puternice din ultima perioadă, în timp ce acţiunile "Bermas" Suceava (simbol BRM) şi "Romcarbon" Buzău (simbol ROCE) au consemnat cele mai mari corecţii, depreciindu-se cu 13,57%, respectiv 7,35%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb