BVB Acţiunile "SSIF Broker"- cea mai mare valoare transferată

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 aprilie 2005

Acţiunile "SSIF Broker" Cluj au fost vedetele şedinţei bursiere de ieri, înregistrînd cea mai mare valoare tranzacţionată, respectiv peste 21 miliarde lei şi un volum de 516.000 acţiuni tranzacţionate.

Pentru perioada următoare, brokerii apreciază că anumite evenimente pot influenţa evoluţia cotaţiilor pe Bursă. Astfel, unul dintre acestea este semnarea acordului de aderare a României la Uniunea Europeană, la 13 aprilie. Un alt moment important este acela al desfăşurării Adunărilor Generale ale societăţilor de investiţii financiare. Două dintre acestea, respectiv SIF "Moldova" şi SIF "Oltenia" şi-au anunţat intenţia să majoreze pragul de deţinere de la 0,1% la 1%. Pînă la sfîrşitul lunii vor apărea rezultatele financiare pentru primul trimes-tru ale societăţilor listate pe BVB.

Brokerii sînt de părere că aces-te evenimente pot provoca reorientarea pe termen mediu şi lung a investitorilor. În prezent, piaţa prezintă o volatilitate ridicată. Din cauza suspendării de la tranzacţionare a unor societăţi importante, în cadrul şedinţei de ieri, lichiditatea a fost scăzută, respectiv de 118 miliarde lei pe tot sistemul bursier. Toţi indicii bursieri au înregistrat scăderi în şedinţa de ieri. Cea mai mare reducere, cu 2,92% faţă de ziua precedentă a fost cea a indicelui care reflectă evoluţia cotaţiilor SIF.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Cotaţia acţiunilor TLV s-a menţinut constantă, la nivelul de 13.900 lei/acţiune, aceeaşi ca cea din ziua precedentă. Valoarea totală a tranzacţiilor perfectate cu titlurile băncii reprezintă aproximativ 70% din totalul primei categorii. Banca are un PER (cotaţia raportată la profitul net pe acţiune) de 39,7, iar valoarea nominală a unei acţiuni este de 1.000 lei. Brokerii consideră că acţiunile TLV au ajuns la preţul corect. Spre finalul şedinţei de ieri, a fost transferat un pachet cu 88.500 acţiuni la preţul de 13.900 lei/acţiune. Pe parcursul şedinţei cotaţia TLV a fluctuat între 14.100 şi 13.800 lei/acţiune.

SIF "Moldova" Bacău

Cu acţiunile societăţii de inves-tiţii financiare s-au realizat tranzacţii care au depăşit cu puţin 10 miliarde lei. Preţul titlurilor a scăzut cu 3,7% faţă de şedinţa anterioară, cotaţia la închiderea şedinţei fiind de 10.300 lei/acţiune. Variaţia preţului pe tot parcursul sesiunii de ieri a fost destul de mică, respectiv între 10.300 lei şi 10.800 lei/acţiune. În partea a doua a şedinţei s-a efectuat o tranzacţie cu 55.000 acţiuni, la preţul de 10.500 lei/acţiune.

"SSIF Broker" Cluj

Acţiunile societăţii de servicii de investiţii financiare "Broker" au avut o evoluţie bună pe Bursă, în şedinţa de ieri. Valoarea totală a tranzacţiilor realizate cu acţiunile BRK a depăşit 21 miliarde lei, iar preţul de închidere al şedinţei a fost de 42.800 lei/acţiune. Cotaţia a înregistrat o creştere cu 2,4% faţă de ziua precedentă. Cel mai mare pachet cu 59.500 acţiuni BRK s-a transferat în partea a doua a şedinţei, la preţul de 42.000 lei, după care cotaţia a crescut, atingînd maximul la închiderea şedinţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb