BVB Agitaţie pe acţiunile "Rompetrol Rafinare" Constanţa

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 iulie 2005

În cursul zilei de ieri, cea mai mare agitaţie s-a manifestat pentru acţiunile rafinăriei "Rompetrol". În urma rezultatelor financiare bune anunţate de conducerea societăţii şi a programului de investiţii prevăzut pentru anul curent, investitorii au fost activi în piaţă, însă nu au susţinut creşterea cotaţiei titlurilor. La sfîrşitul şedinţei de tranzacţionare, preţul titlurilor a fost de 0,0953 RON/acţiune, în scădere cu 0,2% faţă de cel anterior.

Ieri, au fost tranzacţionate la Bursă peste 83 milioane acţiuni, valoarea totală a celor 3.528 tranzacţii ridicîndu-se la peste 17 milioane de RON, respectiv 4,921 milioane euro.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a înregistrat o scădere cu 0,30%, comparativ cu ziua anterioară, în timp ce indicele BET - FI, care reflectă evoluţia cotaţiilor SIF, a scăzut cu 0,56% faţă de cel precedent.

Cele mai lichide titluri tranzacţionate pe BVB au fost cele ale SIF1 "Banat Crişana", SIF5 "Oltenia" şi SIF2 "Moldova". Categoria SIF a realizat peste 45% din totalul bursier, respectiv peste 8 milioane de RON. Cel mai tranzacţionat dintre SIF-uri a fost SIF1, cu 2,3 milioane de RON. Cotaţia a crescut pînă la nivelul maxim al zilei de 1,4000 RON/acţiune. Singurul titlu SIF, care a înregistrat variaţii pozitive la nivelul preţului de tranzacţionare a fost SIF2. Preţul la închiderea sesiunii bursiere a fost de 1,1900 RON/acţiune, în creştere cu 0,9% faţă de cel precedent.

La prima categorie, titlurile "Banca Transilvania" au avut un rulaj de 805.000 RON. Cotaţia a fluctuat între 0,8400 RON şi 0,8450 RON/acţiune. Preţul la închiderea zilei a fost acelaşi ca cel din sesiunea bursieră anterioară. La aceeaşi categorie, acţiunile "Petrom" au deschis şedinţa la cursul de 0,4660 RON/acţiune, urcînd pînă la maximul zilei. În partea a doua a sesiunii, vînzătorii au intervenit în piaţă conducînd la reducerea cotaţiei pînă la preţul de închidere de 0,4650 RON/acţiune. Acesta a fost în scădere cu 0,64% faţă de cel din şedinţa precedentă.

Acţiunile companiei de IT&C "Flamingo International" au avut o evoluţie descendentă. Lichiditatea a fost una normală, avînd în vedere că au fost transferate peste 100.000 acţiuni, în valoare totală de peste 270.000 RON. Preţul la închiderea zilei a fost de 2,3000 RON/acţiune, acelaşi ca cel de lansare pe Bursă. Acesta s-a depreciat cu 4,2% faţă de cel din şedinţa anterioară.

La aceeaşi categorie, titlurile SSIF "Broker" Cluj au fost tranzacţionate într-un număr de aproximativ 30.000 acţiuni, în valoare totală ce a depăşit 70.000 RON. Lichiditatea a fost destul de redusă comparativ cu alte şedinţe. Preţul la finele şedinţei a fost de 2,3400 RON/titlu, în scădere cu 1,3% faţă de cel anterior.

"Impact" Bucureşti

Acţiunile companiei de construcţii "Impact" au avut o tendinţă descrescătoare în ultima saptămînă. Volumul transferat ieri a fost de 13.500 titluri, iar rulajul perfectat cu acestea a depăşit 73.000 RON. Cursul la finalul şedinţei a scăzut cu 2,3% faţă de cel din ziua anterioară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb