BVB / ALEXANDRU CHIRILUŞ, INTERCAPITAL INVEST:  "Şedinţă de tranzacţionare modestă din punctul de vedere al lichidităţii"

ADINA LATEŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 martie 2016

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în creştere, în contextul în care a fost consemnat un volum de tranzacţionare mai mic decât în ziua precedentă, de 13,66 milioane de lei (3,06 milioane de euro).

Domnul Alexandru Chiriluş, trader la SSIF Intercapital Invest, ne-a declarat: "Şedinţa de tranzacţionare de astăzi (vineri, n.r.) a fost una modestă din punctul de vedere al lichidităţii, cu indicele BET într-o uşoară creştere pe o valoare totală tranzacţionată de aproximativ 13 milioane lei. În topul creşterilor s-au făcut remarcaţi doi emitenţi, respectiv Conpet (COTE) şi Romgaz (SNG), cu evoluţii de 11,63% şi 1,47%. În cazul Conpet (COTE), creşterea s-a datorat convocatorului publicat de către emitent în care s-a propus de către C.A. un dividend brut de 7,29 lei pe acţiuni şi un dividend special de 8,35 lei pe acţiune, randamentul fiind de 19% la ultimul preţ de tranzacţionare".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Electrica" (EL), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 5,21 milioane de lei. Cotaţia EL a urcat cu 0,32%, preţul de închidere fiind de 12,44 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) s-au depreciat cu 0,19%, la 2,66 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,92 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni SNG de 1,18 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 27,55 lei/unitate, în creştere cu 1,47%.

Pe piaţa "deal" nu au fost înregistrate tranzacţii.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,22%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,3%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,43%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,38%, iar indicele sectorului energetic, BET-NG, care a consemnat o creştere de 0,89%.

Cea mai importantă apreciere a fost cea a indicelui BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, care a urcat cu 0,94%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb