BVB Aprecieri pe linie pentru indicii bursei

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 decembrie 2018

Aprecieri pe linie pentru indicii bursei

Rulaj de numai 29 milioane de lei

Toţi cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat creşteri ale cotaţiilor bursiere în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, în condiţiile în care lichiditatea înregis­trată vineri a fost de 29,23 milioane de lei, sub media zilnică anuală consemnată în acest an, de 41,12 milioane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction au detaliat, în raportul zilnic al societăţii, evoluţia de vineri a pieţei, astfel: "Toţi indicii au înregistrat creşteri în sedinţa de azi (n.r. vineri), acestea fiind cuprinse între +0,32% în cazul BET şi +0,61% în cazul BET-NG. Valoarea tranzacţiilor a fost de 6,3 milioane euro, în scădere comparativ cu şedinţa precedentă. Din cadrul indicelui BET, zece companii au urcat, două au stagnat şi alte trei au înregistrat scăderi. S-au remarcat titlurile Sphera Franchise Group (SFG) cu un plus de 2,88% şi acţiunile OMV Petrom (SNP) +1,24%. La polul opus avem titlurile Electrica (EL) -1,42% şi Digi Communications N.V. (DIGI) -1,04%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile EL, ultima cotaţie a emitentului fiind de 11,14 lei/acţiune, tranzacţiile cu titlurile emitentului însumând 5,17 milioane de lei. Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de ieri la preţul unitar de 14,18 lei/acţiune, în creştere cu 0,57%, pe fondul unui rulaj de 4,77 milioane de lei. Acţiunile Romgaz (SNG) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 35,9 lei/titlu, în apreciere cu 0,98%, transferurile cu titlurile producătorului de gaze totalizând 4,5 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest clasament a fost ocupat de titlurile OMV Petrom (SNP), care au raportat un avans de 1,24%, pe fondul unui rulaj de 1,93 milioane de lei, SNP încheind şedinţa bursieră de vineri la preţul de 0,366 lei/acţiune.

Prin piaţa "deal" nu a fost înregis­trată nicio tranzacţie.

Indicele extins BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de titluri de la BVB, a consemnat o apreciere de 0,4%, în timp ce indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri, plus Fondul Proprietatea, a crescut cu 0,45%. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii a avut un avans de 0,34%.

       Topul celor mai mari creşteri

     1. "Ves" (VESY): +8,82%

     2. "Amonil" (AMO): +3,7%

     3. "Sphera Franchise Group" (SFG): +2,88%

     4. "Romcarbon" (ROCE): +2,77%

     5. "Rompetrol Well Services" (PTR): +2,48%

      

       Topul celor mai mari scăderi

     1. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): -6,73%

     2. "Patria Bank" (PBK): -3,96%

     3. "Condmag" (COMI): -3,57%

     4. "Altur" (ALT): -1,64%

     5. "Electrica" (EL): -1,42%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb