BVB Aproximativ 37% din rulaj, asigurat de răscumpărarea de acţiuni SIF Banat-Crişana

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 noiembrie 2019

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri de la BVB a fost de 28,53 milioane de lei, pes­te şedinţa anterioară în care s-a înregistrat o lichiditate de doar 16,63 milioane de lei, dar sub media zilnică a anului de 40,16 milioane de lei.

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au notat: " Toţi indicii au crescut în şedinţa de azi (n.r.), variaţiile fiind cuprinse între +0,23% pentru BET-FI şi +0,69% în cazul BET-BK. Valoarea tranzacţiilor a fost de 6 milioane euro, din care 2,2 milioane reprezintă tranzacţiile din oferta de răscumpărare de acţiuni SIF Banat-Crişana. Pe piaţă principala, cel mai lichid emitent a fost Banca Transilvania (TLV). Din indicele BET, patru companii au înregistrat creşteri de peste un procent: Sphera Franchise Group (SFG) a avut cea mai mare creştere, preţul acţiunilor urcând azi (n.r.) cu 3,00%. Acestea au fost urmate de titlurile Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu un avans de 2,27%. La polul opus, doar două companii au închis şedinţa în scădere: acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au scăzut cu 0,42%, iar titlurile Transelectrica (TEL) s-au depreciat cu 0,25%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 8,14 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,425 lei/unitate.

Locul al doilea în acest clasament a fost Romgaz (SNG), care a încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 37 lei/titlu, valoarea tranzacţionată însumând 1,33 milioane de lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 1,175 lei/acţiune, în scădere cu 0,42%, pe fondul unei valori transferate de 1,19 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 14,52 lei/titlu, în creştere cu 0,97%, în contextul unui rulaj de 0,77 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost consemnată nici o tranzacţie.

Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a urcat cu 0,34%.

Topul celor mai mari creşteri

"IAR Braşov" (IARV): +3,13%

2. "Sphera Franchise Group" (SFG): +3%

3. "Compa" (CMP): +2,87%

4. "Erste Group Bank" (EBS) +2,73%

5. "Prebet Aiud" (PREB): +2,46%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Casa de Bucovina-Club de Munte" (BCM): -4,08%

2. "Electromagnetica"(ELMA): -2,82%

3. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -2,08%

4. "OIL Terminal" (OIL): -1,87%

5. "Patria Bank" (PBK): -1,72%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb