BVB atacă în instanţă interdicţia de cumulare a funcţiilor

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 mai 2011

Bursa de Valori Bucureşti a atacat în instanţă o Dispunere de Măsuri a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) care interzicea ca membrii Consiliului de Administraţie şi conducătorii unui operator de piaţă să facă parte şi din Consiliile de Administraţie ale unui depozitar central, case de compensare sau Fond de Compensare a In-vestitorilor.

Decizia BVB vine în condiţiile în care Valentin Ionescu este obligat ca, până la finele acestei luni, să decidă dacă vrea să rămână în funcţia de director general al BVB sau la Depozitarul Central, ca preşedinte. Ionescu a avut la dispoziţie aproape şase luni ca să ia o decizie în acest sens, dat fiind că Dispunerea de Măsuri a CNVM de la finele anului trecut menţiona că entităţile autorizate trebuie să se încadreze în prevederile legale, până la data de 31 mai 2011.

Iniţial, Valentin Ionescu a declarat că o alegere naturală ar fi să rămână în fruntea BVB. Domnia sa a lăsat de înţeles, însă, că administratorii Bursei de Valori Bucureşti, acţionarul majoritar al Depozitarului Central, caută soluţii ca să rezolve situaţia creată de Dispunerea CNVM.

Cătălina Sava, comisar în cadrul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, ne-a declarat că recursul BVB la instanţă nu este o supriză, în condiţiile în care membri din conducerea Bursei au informat CNVM de această intenţie.

Doamna comisar ne-a spus: " Iniţial, Bursa a contestat la noi Dispunerea de Măsuri şi ne-a informat, în una din discuţiile avute pe marginea Dispunerii, că vor merge în instanţă dacă nu vom soluţiona favorabil contestaţia lor. Estimez că această contestaţie va intra în prima şedinţă a Comisiei de săptămâna viitoare. Demersul BVB în justiţie nu este o supriză pentru noi".

Interzicerea cumulului de funcţii a nemulţumit încă de la început Bursa de Valori Bucureşti, în condiţiile în care unii dintre administratorii BVB au fost nevoiţi să se retragă din cursa pentru alegerile Depozitarului, riscând să ajungă într-o situaţie de incompatibilitate.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb