La Bursa de Valori Bucureşti, pe fondul aprecierii cursurilor la 24 din cele 56 de simboluri tranzacţionate, cei trei indici bursieri au avut evoluţii contradictorii. Valoarea de tranzacţionare a fost de 57,8 miliarde de lei, în creştere cu aproape 20% faţă de şedinţa preecedentă.
• "Banca Transilvania" Cluj Napoca (TLV)
Cursul acţiunilor TLV s-a inscris pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de vineri pe un trend descrescător, pe fondul unei lichidităţi medii. Alin Brendea, director de tranzacţionare la "Prime Tranzaction" Bucureşti, precizează că numărul ordinelor de vînzare l-a devansat cu mult pe cel al ordinelor de cumpărare, fapt ce a condus la deprecierea preţului. Domnul Brendea consideră că evoluţia de vineri a fost cauzată de anunţul făcut de către bancă referitor la oferta publică primară de vînzare a acţiunilor rămase nesubscrise în cadrul operaţiunii de majorare a capitalului social. Numărul acţiunilor ce fac obiectul ofertei este de 3.397.346, iar preţul de vînzare al acestora este de 6.000 de lei/titlu, cu 750 de lei mai mic decît cursul de închidere de vineri. Oferta se va derula pe o perioadă de cinci zile, între 23 august şi 27 august, iar în caz de suprasubscriere, acţiunile vor fi alocate prin metoda pro-rata.
• "Rolast" Piteşti (RLS)
Acţiunile RLS au fost vîndute la pachet în ultimele două sesiuni bursiere. Astfel, în cadrul şedinţei de joi au fost efectuate trei tranzacţii speciale cu 5 milioane de acţiuni RLS la preţul de 1.500 lei/titlu. Practica a continuat şi vineri, cînd au fost realizate încă trei tranzacţii speciale cu 6,5 milioane de titluri, tot la cursul de 1.500 lei/acţiune.
• "Amonil" Slobozia (AMO)
După mai multe şedinţe de creşteri susţinute ale preţului, titlurile AMO au înregistrat vineri o depreciere a cursului, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Brokerii precizează că pe parcursul şedintei a fost înregistrat un volum ridicat al ordinelor de vînzare, fapt ce a generat deprecierea cursului.