BVB BET urcă la un nou maxim al anului

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 aprilie 2019

BET urcă la un nou maxim al anului

Circa 60% din rulaj, dat de transferurile cu acţiunile Banca Transilvania

Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat săptămâna trecută de tranzacţionare la un nou maxim al anului, într-o secvenţă de cinci şedinţe de apreciere la capătul cărora a câştigat 156,83 de puncte, echivalentul unui avans 1,94%.

Totuşi, avansul nu a fost susţinut de volume pe măsură, în ultima şedinţă bursieră a săptămânii înregistrându-se o valoare tranzacţionată de numai 25,7 milioane de lei, sub media zilnică consemnată în acest an, de 42,69 milioane de lei, situaţie înregistrată în cazul tuturor zilelor bursiere a săptămânii.

Brokerii de la Prime Transaction au descris astfel evoluţia din ultima zi de tranzacţionare a săptămânii: "Toţi indicii au crescut în şedinţa de astăzi (n.r. vineri). Variaţiile au fost cuprinse între +0,17% pentru BET-NG şi +0,41% pentru BET-BK şi BET Plus.

Lichiditatea a rămas la cote de avarie, valoarea tranzacţiilor de astăzi (n.r.ieri) fiind de doar 5,4 milioane de euro, în condiţiile în care aportul schimburilor cu acţiuni Banca Transilvania (TLV) a fost de 60% (au fost şi trei schimburi «deal» în valoare de 11,4 milioane de lei). Din cadrul indicelui BET, cea mai mare creştere a fost cea a acţiunilor TLV care au avansat cu 1,17%. La polul opus, trei companii au înregistrat scăderi, cea mai mare fiind cea a titlurilor Alro (ALR), -0,87%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, titlurile societăţii bancare încheind ziua bursieră la 2,17 lei/acţiune, pe fondul unei valori tranzacţionate de 3,83 milioane de lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile OMV Petrom (SNP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,364 lei, cu 0,28% peste cel din şedinţa precedentă, în contextul unei valori trans­ferate de 1,87 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 32,8 lei, în urcare cu 0,31%, rulajul cu titlurile SNG fiind de 1,84 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,924 lei/titlu, la acelaşi preţ de închidere ca cel din şedinţa anterioară, pe fondul unei valori transferate de 1,53 milioane de lei.

În piaţa "deal", schimburile cu titlurile TLV au fost derulate la preţul unitar de 2,155 lei, cu 0,47% peste referinţa din piaţa "regular".

Indicele BET, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 16 titluri de la bursa noastră, a urcat cu 0,4%, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 0,38%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a încheiat ultima şedinţă bursieră a săptămânii cu o creştere de 0,29%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb