BVB Bursa continuă să scadă uşor

Valentina Cosma
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 august 2006

Săptămâna a început cu o lichiditate medie la Bursă, valoa-rea totală a tranzacţiilor ridicându-se la 24.167.358 lei, cu aproape 4% mai puţin decât vineri. Faţă de vineri, şi volumul total a scăzut în prima zi a acestei săptămâni, cu -35%.

La fel ca în ultima zi a săptămânii trecute, toţi indicii bursieri au închis şedinţa pe minus, chiar dacă scăderea nu a fost de proporţii. Cel mai mult a pierdut BET (-0,74%) indicele care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece titluri cotate, urmat de BET-C care a scăzut cu -0,34%, şi indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare, care s-a depreciat cu -0,04%.

Cosmin Tudone, de la SSIF "Eastern Securities", ne-a declarat că "după cărţi", în continuare bursa ar trebui să scadă, însă, domnia sa nu poate afirma cu siguranţă acest lucru. Ieri, SIF 2 "Moldova" şi SIF 5 "Oltenia" au avut evoluţii foar-te interesante. În timpul şedinţei, acţiunile au ajuns la valori mari, după care au ajuns din nou la minime, sub-liniază Cosmin Tudone. Referitor la celelalte simboluri, domnul Tudone a comentat că acestea au fost mai leneşe, cu exemplul societăţii "Rompetrol Rafinare" Constanţa, care a înregistrat un volum de 9.848.500 acţiuni transferate, mai puţin decât în şedinţele anterioare.

După ce la deschidere, sectorul SIF a crescut foarte mult, în final a închis cu scăderi uşoare. Cu titlurile SIF 5 "Oltenia" s-au realizat ieri cele mai importante transferuri, în valoare de 4.826.730 lei , reprezentând aproape 20% din totalul pieţei. În des-chiderea şedinţei, s-a putut observa o creştere a titlurilor, după care cotaţia a scăzut constant până la final. Ultimul transfer s-a realizat la preţul de 2,47 lei. Titlurile SIF 5 au terminat şedinţa de ieri la +0,0%.

Un alt aport important la formarea valorii totale a venit din partea SIF 2 "Moldova", cu titlurile căreia s-au efectuat tranzacţii în valoare de 4.263.230 lei. La fel ca în cazul SIF 5, şi cotaţia acţiunilor SIF 2 a crescut în deschidere, iar apoi a scăzut până la finalul şedinţei, cumulând o depreciere de -1%.

Cu titlurile "Petrom" Bucureşti s-au transferat volume importante de acţiuni (7.332.000), însumând o valoare totală de 3.831.810 lei. În timpul şedinţei, titlurile au evoluat relativ constant, la preţuri cuprinse între 0,51 şi 0,53 lei/acţiune.

Ieri, şi acţiunile băncii "Transilvania" (TLV) au încheiat şedinţa pe o uşoară scădere (-0,93%). Titlurile s-au tranzacţionat la preţuri cuprinse între 1,07 şi 1,09 lei/acţiune, şi au însumat valoarea de 1.992.265 lei.

"Alro" Slatina

În prima şedinţă din această săptămână cel mai mult s-au apreciat titlurile societăţii "Alro" Slatina, cu +3,7%. Acţiunile ALR s-au tranzacţionat ieri la preţuri cuprinse între 3,40 şi 3,68 lei/acţiune. Ultimul transfer a fost făcut la preţul maxim, cu un pachet de 1.000 de acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb